KADINA ŞİDDET FOTOĞRAF SERGİSİ İLE KINANDI

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Kadın Komisyonu, düzenlediği fotoğraf sergisi ile kadına şiddeti kınadı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Kadın Komisyonu, düzenlediği fotoğraf sergisi ile kadına şiddeti kınadı. 
Sanat Sokağı’nda düzenlenen sergide bir açıklamada bulunan KESK Van Kadın Komisyonu üyesi Özgül Çelikkaleli, bütün dünya kadınlarının uğradığı farklı şiddete ait fotoğrafların sergilendiğini belirtti. Sergide Recm edilen kadınlar, uzak doğuda boynuna boyunluk takılan kadınlar, çalışan kadınlar, Kürt kadınları, savaş mağduru kadınlar, depremzede mağduru kadınlar ve göç mağduru kadınların yer aldığı toplam fotoğrafların sergilendiğini ifade eden Çelikkaleli, “Toplumsal bütün bu olaylarda en çok etkilenen, en çok zararı gören kadınlardır. Bu nedenle biz özellikle bu kadınların üzerindeki yükü göstermek adına böyle bir sergiyi düzenledik” dedi.
Vatandaşların sergi ile ilgili görüşlerini belirtmeleri amacıyla mor renkli bir defterin bulundurulduğunu da dile getiren Çelikkaleli, “Mor rengin kadının simgesi olması itibariyle özellikle bu konuya özen gösterdik. Geçen bütün arkadaşlar, sadece sergiyi gezmesinler dedik, hani sergiyi gezerken akıllarında ne kaldı, nelerden etkilendiler, onu merak etkendilerini ifade edebilecekleri bir yer olsun istedik. O yüzden bu defteri buraya koymaya karar verdik” şeklinde konuştu.
Çelikkaleli bir gün boyunca açık kalacak sergide, 32 fotoğrafın sergilendiğini sözlerine ekledi.
Sergiyi gezen vatandaşlar ise kadına şiddetin artık son bulmasını istediklerini belirterek, “Kadına yönelik şiddet hayatımızın her alanına girmiş durumda. 5 bin yıllık bu zihniyeti kırmak için hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor. Tüm kadınları, erkekleri ve tüm toplumu örgütlü olmaya ve destek vermeye davet ediyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme