DOKTORLAR, OKUL SIRALARINDA

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van Sağlık Mensupları Derneği (VASAMED) arasında imzalanan protokol gereği, doktorlar, orta öğretim kurumlarında sağlık dersine girecek.

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van Sağlık Mensupları Derneği (VASAMED) arasında imzalanan protokol gereği, doktorlar, orta öğretim kurumlarında sağlık dersine girecek. 
Protokol imzalama törenine Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Van İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Şerafettin Erzen ve VASAMED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Veysel Bilge hazır bulundu. İmzalanan protokolle, VASAMED üyesi doktorların okullardan gelecek olan talebe göre sağlık derslerine girerek öğrencilere sağlık dersi verecek.
Protokol imza töreni sonrası bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, bu protokolün hayırlı uğurlu olmasını istediğini ifade ederek, “Van’ımızın öğrencilerinin sağlıkları ile ilgili olarak VASAMED ve Van Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte okullarımızdaki öğrencilerde sağlık konusun da bir bilinç uyandırmak, sağlık konusunda koruyucu önlemlerin birinci elden doktorlarımız tarafından verilmesi amacı ile kamu kurumu ve sivil toplum kurulusuyla birlikte böyle bir protokol imzalamış olduk hayırlı uğurlu olsun. Tabi İl Sağlık Müdürlüğü ile değişik şekilde çalışmalarımız var. Sağlık taramaları ve aşılama konularında iş birliği içerisindeyiz. Sivil birliği kuruluşu doktorları ile birlikte hem bazı derslerimiz, hem de sağlık bilgisi derslerimizin birinci elden doktorlarımız tarafından verilmesi, seminer şeklinde okullarımızda aile hekimlerine öğretmenlerimizin sağlığı, öğrencilerimizin sağlığı konusunda bilinç uyandırması amacı ile bu işi yapmış olduk. Van’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Sivil toplum kuruluşumuza ve sağlık il müdürlüğümüze teşekkür ediyorum inşallah güzel bir çalışma olacaktır” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan VASAMED Yönetim Kurulu Başkanı Dr Veysel Bilge, bu protokol da kendi hedeflemiş oldukları en önemli şeyin öğrencilere unvan okuması hevesini artırmak olduğunu ifade ederek, “Doktorları karsılarında görünce örnek bir rol model oluşturup onları okumaya daha çok sevk etmek. Sağlık konularında profesyonel bir kadroyla orada bulunup hem sağlık sıkıntılarını çöze bilmek, hem doğru bilinçlendirmek, hem de hastaneye yönlendirmek. Çünkü birçok veliler olsun, öğrenciler olsun, öğretmenler olsun hastaneye gitmeme gibi bir çekinceleri oluyor. Bizim ve doktor arkadaşlarımızın destekleriyle bu bilinci de oluşturacağız. Onlara bu konuda da yardımcı olacağız. Hem Mili Eğitim Müdürümüzün hem Sağlık Müdürümüzün inşallah bize güvenlerini hakkıyla yerine getirip çok güzel bir organizasyonla örnek olup tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Çünkü sağlık bilgisi derslerine her konuya hakim özelikle bu işin eğitimin almış doktor arkadaşlarımızın girmesi inşallah büyük bir ivme kazandıracak, çıtayı yükselteceğiz bunu da devam ettiririz inşallah” dedi.
Son olarak bir konuşma yapan Van İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Şerafettin Erzen, “Öncelikle hızla gelişen cağımızın debdebeli zamanında eğitimin ve sağlığın daha ayrıntılı bilgi gerektirdiği biliyoruz. İnsanların bir kaç cümleyle bir kaç şeyle yetinmiyor. “Ben ne yapabilirim” diye ayrıca caba gayret sarf ediyor. VASAMED ve değerli öğretmenlerin birlik olarak vermek istediği bu çalışmayı takdire sayan görüyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah dernek başkanımızda dediği gibi bir rol model olmanın yanında sağlıklı okuryazarlığının da gelişeceği, insanların bilinçli olma seviyesinin artacağı ve bununda inşallah değerli öğretmenlerimin birlikteliği ve çabalarıyla öğrencilerde daha güzel noktalara taşınacağını ümidini taşıyorum. Bu protokolün hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme