SP’NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI ERBAŞ

2014 yerel seçimler öncesi partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. Van’da geniş tabanı bulunan Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Fethullah Erbaş, Bahçesaray adaylarının ise Mekki Arvas olduğunu açıkladı.

Fazıl ERÜŞ

2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir başta olmak üzere 13 İlçenin tamamına talip olduklarını belirten SP Van İl Başkanı Özay İlhan, “Büyükşehir için kamuoyu yoklamasını yaptık. Daha önce Van Belediye Başkanlığı, Van Milletvekilliği yapmış ve yaptığı hizmetlerle takdir kazanmış Fethullah Erbaş ağabeyimizi aday olarak belirledik. Van için hayırlı olsun” dedi.

Seçimlerde iddialıyız

Adaylığı ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Fetullah Erbaş “ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partiye kimse adaylık başvurusu yapmayınca bu sorumluluk yine bana düştü. Genel merkez bu görevi bana laik gördü bende kabul ettim. Van’a gelerek seçim çalışmalarına bir an önce başlayacağız. Büyükşehirde her parti gibi bizde iddialıyız. Kazanmak için çok çalışacağım ”  dedi. 

PKK Zap Kampı’na gitmişti

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1. Sınıf Noterlik,1982 Van Belediye Başkanlığı ile 19,20 ve 21. Dönem Van Milletvekilliği yapan, evli ve 4 çocuk babası olan Fethullah Erbaş, milletvekilliği döneminde PKK'nın elinde rehin tutulan askerleri teslim almak için Kuzey Irak Zap kampına gitmiş ve bir anda Türkiye kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Bu gelişmeler, Refah Yol hükümeti ile Genelkurmay arasında gerginlik meydana getirmişti.  Erbaş o gün bu tartışmalara "Biz milleti değil, ümmeti esas alırız. İslam dünyasında sınır olmaz. Sınır önemli değildir." diye cevap vermişti.

SP Bahçesaray adayı Mekki Arvas    

SP İl Başkanı Özay İlhan, Son yerel seçimlerde Ak Parti’den İl Meclis Üyesi seçilen ve daha sonra genel seçimlerde Milletvekilliği için istifa eden Mekki Arvas’ın 2014 yerel seçimler için Bahçesaray’da Saadet Partisi’nden başkan adayı olduğunu söyledi. İlhan, “Bahçesaray’da aday gösterdiğimiz Arvas, yörede tanınan, saygın bir aileye mensup bir yüz olmasının yanında çok çalışkan ve hizmeti ilke edinmiş bir adaydır” dedi.

Bakmadan Geçme