EKREM ARLI BAŞKAN ADAYI OLDU

Vanlı esnaf Ekrem Arlı, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkan adayı olduğunu açıkladı. Menua Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen esnaf Ekrem Arlı, Ocak-Mart 2014 döneminde yapılacak olan esnaf odaları seçimlerinde, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Vanlı esnaf Ekrem Arlı, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkan adayı olduğunu açıkladı. 
Menua Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen esnaf Ekrem Arlı, Ocak-Mart 2014 döneminde yapılacak olan esnaf odaları seçimlerinde, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkan adayı olduğunu açıkladı. Konuşmalarında bakkalın; girişimci, toplumsal ihtiyaçların, bireysel atılımla gerçekleştirme çabası içerisinde bulunan cesaretli, aynı zamanda fedakar kimse olduğunu ifade eden Arlı, “Bakkallık; işadamı olmak isteyenlerin ve ticarette tecrübe edinmek isteyenlerin ilk başvurdukları meslektir” dedi.
Son ekonomik gelişmelerden ve ilde meydana gelen depremden bakkal esnafının en ağır biçimde etkilendiğini vurgulayan Arlı, “Buna, yetkili kurum, kuruluş ve meslek odalarının başında bulunan bazı kişi ve kişilerin ilgisizliği de eklenince bakkal esnafımız adeta bunalım sürecine girmiştir” ifadelerini kullandı.
Her geçen gün sayısı artan ve kontrolsüzce açılan market ve büyük alışveriş merkezlerinin küçük esnafı bitirme noktasına getirdiğine dikkat çeken Arlı, “Toplumun temel direği olan bu küçük işletmelerin yıkılmasını önlemekle ileride düzeltilmesi zor, toplumsal bir sorunun önüne geçilmiş olunacaktır. Zira ilimiz için sadece küçük esnaf değil, yanlarında çalıştırdıkları binlerce kalfa, çırak ve işçiler işsizler ordusuna katılmış olacaklardır. Bu durum toplumda sosyal bir sorun oluşturacaktır” şeklinde konuştu.
Göreve geldiği taktirde ilk icraatlarının daha önce uzman ekip tarafından hazırlanan 11 maddelik eylem paketini harekete geçireceklerini dile getiren Arlı, seçimlerin Van ve ülke adına hayırlı olması dileklerinde bulundu. 

Bakmadan Geçme