TOPLANTIYI PROTESTO EDEREK TERK ETTİLER!

Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey görevlilerinin 7 ildeki dershane sahipleri ve yöneticileriyle Antalya'da biraraya geldiği toplantıda, katılımcılar dayatma yapıldığı gerekçesiyle salonu terk etti.

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, müşavirler Ercan Demirci ve Malik Türedi, 3 uzman yardımcısı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın konferans salonunda bölgedeki özel dershaneler ve özel etüt eğitim merkezlerinin sahibi ve yöneticileriyle istişare ve bilgilendirme toplantısında biraraya geldi.
'AMACIMIZ KİMSEYİ İKNA ETMEK DEĞİL'

Gzete port'un haberine göre Antalya, Adana, Karaman, Mersin, Osmaniye, Burdur ve Isparta'dan 300'e yakın dershanecinin katıldığı toplantının açılışında Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, dershanelerin dönüşmesiyle ilgili bakanlık temsilcilileri olarak paydaşların öneri, tavsiye ve yapılması gerekenleri dinlemek için geldiklerini söyledi. Toplantıdan elde edilen sonuçların bakanlık merkez teşkilatına ulaştıracaklarını belirten Büyük, "Burada amacımız kimseyi ikna etmek değil" dedi.
'GERİYE DÖNMENİN BİR ANLAMI YOK'

Bu dönüşümün Bakan Nabi Avcı ve Müsteşar Yusuf Tekin'in göreve başlamasıyla başlatılan bir çalışma olmadığına dikkat çeken Büyük, "Hepiniz biliyorsunuz, uzun zamandır dershanelerin dönüşümüyle ilgili çeşitli toplantılar yapılmıştır. Biz de bugün bu çalışmalara kaynak teşkil etmek üzere sizin katkınızı almak için geldik. Toplantının tek maksadı budur. Bunun dışında 'böyle- şöyle olmasaydı', geriye dönmenin bir anlamı olmadığını da ifade ediyorum" diye konuştu.
YARIN İZMİR, SONRAKİ GÜN İSTANBUL
Akdeniz'deki toplantıdan sonra ise yarın İzmir'de Ege, sonraki gün de İstanbul'da Marmara illerine yönelik olarak dershanecilerle toplantı yapılacağını belirten Büyük, tüm sonuçların bu konuda çalışma yapan ekibe ulaştırılacağını da kaydetti.
DERSHANECİLER SALONU TERK ETTİ

Müsteşar Yardımcısı Büyük'ün açılış konuşması sonrasında basın mensupları toplantıdan çıkartıldı. Yaklaşık 15 dakika sonra ise içerideki tüm dershaneciler alkışlarla protesto ederek salonu terk etti. Yaklaşık 300 dershane sahibi ve yöneticisinin bulunduğu protesto grubu adına konuşan Aydın Vural, istişare adı verilen bu toplantıların bir ikna ve dayatma toplantısı olduğunu söyledi. Vural, toplantıya katılan dershane temsilcilerine sorularının karşılığının verilemediğini de belirtti.
KARŞILIĞI VERİLEMEYEN SORULAR

Vural, karşılık alamadıkları soruları ise şöyle sıraladı:
"Çalışanların ayrılırken alacakları tazminatlar nasıl ödenecek? Dershane kapatıldıktan sonra dershane çalışanları işsiz duruma düşeceğinden yaşanılacak mağduriyetin giderilmesiyle ilgili bir takvim var mıdır? Dershane binalarını eski haline getirme maliyetini kim karşılayacak? Kira sözleşmelerinden doğan borçlar ve bina sahipleriyle olan ihtilaflar nasıl giderilecek?
Ayrıca 5 yıllık kira sözleşmesi yapan kurumlar, geri kalan yıllarının kirasını nasıl ödeyecekler? Dershanelerin kredi borçlarıyla vergi ve SGK borçları nasıl ödenecek? Kurumların yıllar içinde oluşan marka değerleri sıfırlanacağından oluşan ticari ve hukuki haklarımız nasıl telafi edilecek? Dershaneye ihtiyaç olmayacaksa halk eğitim merkezleri niçin ve kime kurs verecek? 200 bin civarında KPSS'ye girmiş atama bekleyen öğretmen varken, dershane öğretmenlerinin sınavsız mülakatla Milli Eğitim'e alınması adaletsizlik değil mi

Bakmadan Geçme