Ortaç,Kafama sıkar giderim!

Bir televizyon kanalındaki 'Ahmet Kaya Özel Yayını' programının telefon konuğu Serdar Ortaç oldu. Ortaç, Ahmet Kaya'dan da bir şarkı söyledi.

Serdar Ortaç Beyaz TV'de yayınlanan 'Dinamit' programına telefonla katıldı. 1999 yılındaki Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreninde Ahmet Kaya'ya yönelik saldırıyı tetiklediği gerekçesiyle suçlanan Serdar Ortaç, programda o geceyi ve Ahmet Kaya'ya yapılan saldırıyı anlattı. 

Ortaç, “ Asker kaçağı olarak 6 ay hapis yatmıştım. Mamak cezaevinde yan koğuşlarımda bir sürü Kürt vardı. Yeni öğrendim daha anneannem Urfa Siverekli'ymiş... Aradı, bana 'ben Urfalıyım sen nasıl böyle bir şeylere alet olursun' dedi... Neyse orada Kürtler vardı yan koğuşta. Sürekli Ahmet Kaya şarkıları gelirdi. Sürekli söylerdik. Hatta Ahmet Kaya'nın şarkılarını söylerken bir de onun Kürtçe 'sini öğretirlerdi bana. Ben de bilmediğim halde Kürtçe'yi öğrenmeye filan çalışırdım" dedi. 

KÜRTÇE ŞARKI ÇEVİRDİ 
Bir albümünde Kürtçe'den Türkçe'ye çevirdiği bir şarkı olduğunu belirten Serdar Ortaç, şarkının Kürtçe'si ve Türkçe'ye çevrilmiş halinden bir kısım okudu. Ahmet Kaya'nın, ‘Kafama Sıkar Giderim' isimli şarkısını da seslendiren Serdar Ortaç takıldığı kısımlarda stüdyodan destek aldı!

Bakmadan Geçme