SANAT İLE YENİ BİR HAYAT

Van'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirilen 'Sanatla Yeni Bir Hayat' projesi kapsamında sokakta çalışan çocuklar sanatsal faaliyetlerle rehabilite ediliyor.

Van'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirilen "Sanatla Yeni Bir Hayat" projesi kapsamında sokakta çalışan çocuklar sanatsal faaliyetlerle rehabilite ediliyor. 
Projenin açılışı nedeniyle Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde (ÇOGEM) bir eğlence programı düzenlendi. ÇOGEM'de yapılan açılış ve tanıtım programına Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, ÇOGEM Müdürü Recep Camuşcu, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan "Sanatla Yeni Hayat Projesi" Müdürü Sara Bekleyen, amaçlarının sokakta mendil satan, boyacılık yapan, cam silen çocukların sanatsal faaliyetlerle rehabilite edilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Bekleyen, "Projemiz kapsamında ÇOGEM'de eğitim gören çocuklara sanatsal faaliyetleri de empoze etmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamada Van'ın çeşitli mahallelerinden okul sonrası ÇOGEM'e getirilen çocuklar, burada başta ney olmak üzere birçok müzik aleti eğitimi gördüğü gibi ebru, tiyatro gibi sanatsal faaliyetlere katılıyorlar. Projemiz sonunda inşallah sanatçılar yetiştireceğiz. Çünkü sanatçılar her zaman çevrelerine faydalı insanlar olmuştur" dedi.
Daha sonra proje kapsamında ney eğitimi veren Neyzen Mehmet Biçer, kısa bir sunum yaptı. Biçer'in ney dinletisi salondakiler tarafından ilgiyle dinlendi. Sanatçı Miraç Kaya'nın konseriyle gönüllerince eğlenen çocuklar, folklor ve tekvando gösterisi yaptı. Vali Mehmet Özel tarafından kesilen pastanın yenilmesinin ardından, kurslarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle program son buldu.

Bakmadan Geçme