VANLI MİNİKLERDEN FİLİPİNLER’E YARDIM

Van Özel Serhat Nevbahar Koleji öğrencileri, yaşanan tayfunun ardından Filipinlilerin yaralarının sarılmasına katkıda bulunmak için yardım kampanyası başlattı.

Van Özel Serhat Nevbahar Koleji öğrencileri, yaşanan tayfunun ardından Filipinlilerin yaralarının sarılmasına katkıda bulunmak için yardım kampanyası başlattı. 
Kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mehmet Yıldız, BM'in son verilerine göre 12 milyona yakın kişiyi etkileyen tayfun sonrası ülkede açlık ve susuzluk yaşandığını ifade ederek, birçok köy ve kasabayla iletişim ve ulaşımın sağlanamadığını kaydetti. Filipinler’de yaşanan doğal afetin boyutunun çok büyük olduğunu ve yüz binlerce insanın mağdur duruma düştüğünü dile getiren Yıldız, "Filipinler’de yaşanan dram bütün insanlığın yüreğini sızlatıyor. Felakete maruz kalan insanlar, yakınlarını kaybetmenin yanı sıra açlık, susuzluk ve hastalıklarla mücadele etmeye başladı. Bu mağdur ve çaresiz insanların yaşanan sıkıntılardan tek başlarına kurtulması mümkün gözükmüyor" dedi.
Filipinlilerin insani yardım malzemelerine, tıbbi desteğe, acil ihtiyaç maddelerine şiddetle ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yıldız, "Yardım kuruluşları bölgeye intikal ederek bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyorlar. Daha önce Suriye ve Japonya gibi ülkelerde insanların yardımına koşan öğrencilerimiz, Filipinler’deki mağdurlara yardım elini uzatmıştır. Okulumuz, ‘Filipinler’e Yardım Kampanyası' adı altında bir kampanya başlattı. Öğrenciler şimdiye kadar farklı hayalleri için veya istekleri için kumbaralarında biriktirmiş oldukları tüm paralarını Filipinler’deki ihtiyaç sahiplerine bağışladı. Binlerce insanın hayatını kaybetmesine, evinin ve malının hasar görmesine yol açan tayfunda mağdur durumda kalan çocuklara, öğrencilerden gelen bu anlamlı yardım öğretmenlerini ve arkadaşlarını duygulandırdı" diye konuştu.

Bakmadan Geçme