10 YAŞINDAKİ BERFİN YARDIM BEKLİYOR

Van’da doğuştan kambur olan 10 yaşındaki Berfin Yılmaz, ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Van’da doğuştan kambur olan 10 yaşındaki Berfin Yılmaz, ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyor.
Seyrantepe Mahallesi Adıgüzel Sokak Kümeevler'de ikamet eden 3 çocuklu Yılmaz ailesinin en küçük çocuğu olan Berfin doğuştan kambur. Berfin için her geçen gün şartlar zorlaşırken, maddi durumu olmayan Yılmaz ailesi kızları için yardım bekliyor.
İyileşip arkadaşları gibi okumak istediğini belirten minik Berfin, arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini, okulda çok sıkıntı çektiğini ifade ederek, “Merdivenleri çıkarken nefesim kesiliyor. Teneffüse çıkamıyorum. Okula annem getiriyor beni. Büyüklerimden isteğim beni iyileştirsinler. İyileştiğim zaman rahat bir şekilde koşup eğleneceğim. Okula gideceğim. Okuyup öğretmen olacağım” dedi.
Anne Sariye Yılmaz ise, kızını 2 yaşından bu yana İstanbul ve Ankara’daki hastanelere götürdüğünü söyledi. Oradaki doktorların sakat kalacağını ve felç olacağını söyleyip tedavisini yapmadıklarını ifade eden Yılmaz, “En son Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi’ne götürdük. Oradaki doktor ameliyatını yapacağını söyledi. Bizim de maddi imkanımız olamadığı için bu ameliyatı yaptıramıyoruz. Yetkililer ve hayırsever vatandaşlar sesimizi duyup yardım ederlerse Berfin’in ameliyatını yaparız” dedi
Baba Mehmet Eşref yılmaz ise birçok hastaneye gittiklerini, ameliyatının yapılması durumunda kızının felç olacağını söylediklerini belirtti. Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Dr. Mehmet Fatih Korkmaz’ın zorlu bir ameliyat sonucunda düzelme olasılığı olduğunu kendilerine söylediğini ifade eden Yılmaz, “Burada yapılacak 3 ameliyatla çocuğumun düzleneceğini söylediler. İlk ameliyatı ise 15 saat sürecek. Çok kanamalı bir ameliyat olacak. Ameliyat sırasında kana ihtiyaç olacak. Çocukta kamburluk var. Nefesi kesiliyor. Kaburgaları eğrildiği için de bir ayağı çekti. Kaburgaları nerede ise ciğerine batacak. Okula zor gidebiliyor. Okula gittiğinde arkadaşları onunla dalga geçiyor. Berfin de üzülüp ağlıyor. Okula gitmek istemiyor. Aslında hayali öğretmen olmak” dedi.
Maddi durumu iyi olmadığı için bu ameliyatı yaptıramadığını ifade eden Yılmaz, “Bu ameliyatın gerçekleşmesi için Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bütün hayırseverlere buradan sesleniyorum. Kızımın tedavisi için yüklü miktarda para lazım. Gerçekleşecek 3 ameliyat sonrası tam olmasa da düzelecek. Bunu da şu anki maddi imkanlarımızla yapmamız mümkün değil” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme