BDP DİRENİŞİNİ YÜKSELTTİ

Barış ve Demokrasi Partisi Van İl Teşkilatı son günlerde gözaltına alınan partililerle ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına BDP Milletvekili Nazmi Gür, BDP Eş BaşkanlarI Musa İtah, Figen Yaşar, BDP İpek Yolu Teşkilatı EŞ Başkanı Ahmet Enterili ve çok sayıda partili katıldı.

Fazıl ERÜŞ

Basın açıklaması öncesi partililer BDP İl binası önünden Valiliğe kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler. Basın açıklamasını Valilik önünde BDP Eş Başkanı Musa İtah yaptı.

Geçen hafta da yine benzer uygulamalardan dolayı Cumhuriyet Caddesini kapatarak Ak Parti hükümetine, Valiliğe, İl Emniyet Müdürlüğüne uyarıda bulunduklarını belirten İtah, “Fakat bu çağrımızı dikkate alan olmadı. Geçen hafta Kürt halkına, onuruna yöneltilen hakaretlere sessiz kalmayacağımızı ve direnişimizi yükselteceğimizi söylemiştik. Ancak ne o duvarlara yazılan küfürler için özür dilendi ne de gençlerin tutuklanmasına son verildi. Üstelik geçen hafta gözaltına alınan arkadaşlarımızın bazıları tutuklanarak cezaevlerine gönderildi.

Devletin gücünü kullanıyorlar

Dün’de şehrin değişik yerlerinde lise öğrencileri ve BDP gençlik meclis çalışanları hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını vurgulayan İtah, “ Gözaltına alınan arkadaşlarımızın sayısı 10’u geçmektedir. Ak Parti hükümeti bir yandan barış süreci demagojisini sürdürürken diğer taraftan da partimizin kurumlarına yönelerek özellikle gençlik kurultayı öncesi genç arkadaşlarımızı gözaltına alarak gözlerini korkutmaya çalışmaktadır. Daha önce Üniversite okuyan öğrencilerimize de bu tür yaklaşımlar oldu. Ne zaman partimiz barış sürecinde bir atak yaparsa Ak Parti bu tür uygulamalar yapmaktadır. Devletin gücünü bize karşı kullanmaktadır” dedi.

Direnişimizi yükselteceğiz

İtah, “Baskılar sürerse direnişimizi yükselteceğiz. Açıkça belirtiyoruz arkadaşlarımızı gözaltına alarak barış sürecini sürdüremezsiniz. Bunu bir tehdit olarak algılamayın. Sürece bir katkı yapmak istiyorsanız duvara yazılan yazılar için özür dileyin ve tutuklanan gençleri de biran önce serbest bırakmanızı istiyoruz. Aksi takdirde demokratik direnişi her sokakta yükselteceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

Emniyetten müjdeli haber

Basın açıklamasının ardından İtah’ın yanına yaklaşan emniyet görevlileri gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılacağını söyledi. Emniyet görevlilerinin bu müjdeli haberini duyan partililer zılgıtlar eşliğinde dağıldılar.

Bakmadan Geçme