GÜVENLİK-İŞ SENDİKASI 2. İSTİŞARE TOPLANTISI

Güvenlik-İş Sendikası Van İl Temsilciliği 2. İstişare Toplantısı yapıldı.

Güvenlik-İş Sendikası Van İl Temsilciliği 2. İstişare Toplantısı yapıldı. 
Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) düzenlenen toplantıda konuşan Güvenlik-İş Sendikası Van İl Temsilcisi Fevzi Karataş, ilde çalışan güvenlik personellerinin yaşadığı sıkıntılara değindi. Çalıştıkları kurumlarda gerek amirler tarafından gerekse vatandaşlar tarafından ciddiye alınmasalar bile işlerini ciddiye aldıklarını ve bunun için ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiklerini dile getiren Karataş, güvenlik görevlilerinin her zaman, her yerde, her türlü belaya göğüs gerdiklerini vurguladı. Karataş, “Güvenlik görevlisi de bir insandır, bir çalışandır. Onun da ailesi var. Kimse sahipsiz değildir. Güvenlik görevlilerin de artık bir sendikaları var” dedi.
Konuşmalarında vatandaşlara seslenen Karataş, “Güvenlik görevlileri kimseye düşman değildir. Hastanelerde darp edilen güvenlikçilerden tutun, üniversitede kimlik sorarken küfre maruz kalan güvenlikçiye kadar herkesin bir şerefi, haysiyeti vardır. Bizim tek isteğimiz, tüm güvenlik görevlilerinin bize destek vermesidir. Eğer bir şeyler yapmak istiyorsak el ele vermemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

“GÜVENLİK GÖREVLİLERİ İKİNCİ SINIF İNSAN MUAMELESİ GÖRÜYOR”
Güvenlik görevlilerinin gerek amirleri gerekse işveren tarafından ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü öne süren Karataş, “Sanki memurlar, ya da işveren birinci sınıf insanmış; güvenlik görevlisi ise ikinci sınıf insanmış gibi davranılıyor. Buna artık bir son verilmesi lazım. Bunu kim veya kimler yapıyorsa, bu ne insanlığa ne de kültürümüze yakışıyor. Bunun yanında yine bazı kurumlardaki güvenlik görevlileri işlerinin dışında farklı görevlerde de kullanılıyor. Güvenlik görevlilerinin tek işi vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Temizlik ya da başka işler değildir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme