ÖĞRENCİLER DİŞ TARAMASINDAN GEÇTİ

Özel Van Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği tarafından özel bir okulda okuyan minik öğrencilere diş taraması yapıldı.

Özel Van Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne öğretmenleri ile birlikte gelen öğrenciler, poliklinikleri gezerek, doktorlardan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra diş taramasından geçen minik öğrencilere, diş karneleri verildi. Özel Van Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak vatandaşlara hizmetin en iyisini verebilme amacında olduklarını belirten işletme Müdürü Şahin Derge, “Bugün burada özel bir okulda okuyan öğrencilerimizi kabul ettik. Bundan sonra da gerek özel okullar, gerekse devlet okullarıyla böyle çalışmalarımız olacaktır” dedi.
Öğrencilere, diş kliniğinde nelerin yapıldığı konusunda bilgilendirmelerde bulunduklarını dile getiren Derge, “Öğrencilerimize dişlerin nasıl fırçalandığı, sağlıklı dişlere sahip olmak için nelerin yapılması gerektiği konularında doktorlarımız bilgiler verdi. Daha sonra ağız ve diş taramasından geçirilen tüm öğrencilere, dişlerinin durumu hakkında notların yazıldığı ‘diş karneleri’ verildi” ifadelerini kullandı.
Okul olarak diş sağlığına her zaman önem verdiklerini belirten 5. yaş ana sınıf öğretmeni Aslı Şahar ise, “Çocuklarımızla bu konuları çok sık işliyoruz. Bu ayki konumuzda diş sağlığıydı. Bu nedenle öğrencilerimizi buraya getirdik. Biz okul olarak Özel Van Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sahibi ve doktorlarına, bizlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme