ANKARA'DA HÜSEYİN ÇELİK GÜNDEMDE

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat Van'ın seçim havasını yazdı. Donat Ak Parti'de Hüseyin Çelik ismini işaret etti.

Sabah Gazetesi usta yazarı   Yavuz Donat  Ankara  Ak Parti seçim kulislerinin  hvasını yazdı. Van'da  Büyükşehir  adayı  olarak Hüseyin Çelik'i  işaret  eden Donat'ın  Vansesi Gazetesi'nin manşetini  köşesinde referans  gösterdiği o yazısı: 

 

Van sorusu                 

                  

Belediye BDP'de... Başkan Bekir Kaya. Van "Büyükşehir" adayı oldu...

BDP'nin adayı "Yine Bekir Kaya." AK Parti ne yapacak?

1. Hacı Biner (Eski milletvekili), Prof. Dr. Yakup Akgül (100. Yıl Üniversitesi), Abdülahat Arvas (AK Parti İl Başkan Yardımcısı), Mahmut Tuncel (Eğitimci) "Adaylık için başvurdular."

 2. Kayhan Türkmenoğlu (Eski milletvekili) adaylık başvurusu yapmadı ama... Adı konuşuluyor.

3. Vanlı ne diyor?.. Herkes şunu söylüyor: "Hüseyin Çelik... Van'ı uçurur."

4. Vansesi Gazetesi'nin (15 Kasım) manşeti: "Hüseyin Çelik Sürprizi." "

Eski Bakan... Deneyimli siyasetçi... Genel Başkan Yardımcısı" Hüseyin Çelik, Van'a gider mi? Çok zor soru. Ancak... Hüseyin Çelik aday olursa... Oyları siler süpürür... "Seçimi alır."

 

Büyükşehir soruları                 

                  Anketler ne diyor?... "Büyükşehirler" ile ilgili nasıl bir sonuç çıkıyor? Örneğin... Kayseri (Mehmet Özhaseki), Bursa (Recep Altepe), Konya (Tahir Akyürek), Samsun (Yusuf Ziya Yılmaz), İstanbul (Kadir Topbaş), Ankara (Melih Gökçek) gibi şehirlerde... Mevcut başkanların "Puanları" yüksek görünüyor. Öyleyse... Çankaya seçimi öncesindeki son "Dere geçilirken at değiştirilmez."

  Seçim soruları                 

                  Adaylar belirleniyor... AK Parti'de "Son sözü" Tayyip Bey'in söyleyeceği de biliniyor... Soru: - Tayyip Bey "Nasıl bir yol haritası" izliyor? Anketler... Eğilim yoklamaları... Parti örgütünün görüşleri... Milletvekillerinin düşünceleri... "Bunların hepsi" dosyaya girdikten sonra da... "Kozmik odaya" kapanma... Ve "Aday isimlerini" yazmaya başlama. Bu seçim "Geçen seçimlerden" farklı. O nedenle liderin "Yol haritası" çok ayrıntılı. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde "Bakanlıktan ya da milletvekilliğinden, belediyeye kaydırma" yoktu... 2014'te ise "Söz konusu."
        Zor soru                 
                  

                Lider, belediye için "Hükümetten" ya da "Genel Merkez'den" kimseyi kaydırmak ister mi? İstemez ama... "Şartlar gerektiriyorsa" bu yol izlenebilir. Örneğin: İzmir, Mersin ve Antalya'da "Yıldız adaya" ihtiyaç duyulabilir. Siyaset bu... Bazen "Yıldız adayla da" seçim kaybedilebilir... Ama... Yıldız aday hiç olmazsa "Partinin oyunu artırır." Ya "Yıldız isim" aday olmak istemezse? Tayyip Bey'e kim "Hayır" diyebilir?

 

Bakmadan Geçme