BAŞKAN ATAN GENÇLERLE BİRARAYA GELDİ

Van’ın Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, gençlerle bir araya gelerek, onların sorunlarını dinledi, belediyenin hizmetlerini anlattı

Van’ın Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, gençlerle bir araya gelerek, onların sorunlarını dinledi, belediyenin hizmetlerini anlattı 
Belediye Meclisi toplantı salonunda gençlerle bir araya gelen Başkan Atan, 2004 yılından bu yana yaptıkları hizmetleri anlattı. 2004 yılında göreve geldiğinde belediyenin bir sürü borcu bulunduğunu, bunun yanında ilçede birçok sıkıntının hat safhada olduğunu söyledi. İlçenin köy görünümünde olduğunu ifade eden Atan, “O zaman belediyenin 1 milyon 720 bin TL borcu olup, kasasında tek kuruş para yoktu. İcralar hat safhada, personel maaşları 13 aydır ödenmemiş, suların doğru dürüst akmadığı, çöplerin toplanmadığı, ilçe deyim yerindeyse köy durumundaydı” dedi.
Muhalefet partisinden olmasına rağmen çalışarak sıkıntıların üstesinden gelmeye çalıştığını dile getiren Atan, “Çalıştık, çırpındık, bir şeyleri yoluna koyduk. Asla kimseye saygısızlık etmedim. Dik durdum, ama kimseye diklenmedim. Demokrasinin gereği olarak eleştiri aldım, ama yılmadım. Bu doğrultuda çözüm yolları aradım. İkinci dönem yani 2009 yılında ise Saadet Partisi’nden aday oldum ve yine kazandım. Arkamda hiçbir güç olmadan halk yine beni tercih etti. İkinci kez seçilmem, daha önceki dönemde yaptıklarımın karşılığıydı. Eğer yanlış bir yönetim sistemi olsaydı ya da diğerleri gibi belediyeyi borç batağına sürseydim emin olun halk ikinci kez beni seçmezdi” ifadelerini kullandı.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aldığı teklif üzerine AK Parti’ye geçtiğini de ekleyen Atan, “AK Parti’de daha iyi hizmet yapacağıma emindim. Nitekim öylede oldu. Belediye olarak internet sitesi açarak vatandaşlarımızın birebir yapamayacakları eleştirileri ve isteklerini buradan yapmalarını sağladık. Her mahalleye eşit yaklaştık, eşit hizmetler yaptık. Yaptığımız hizmetlerin başında modern mezbahane, iş geliştirme merkezi, çocuk ve oyun parkları, park ve bahçeler, taziye evleri, yollar ve köprüler gibi birçok hizmet yaptık. Bunun yanında Avrupa Birliği’ne, DAKA’ya, SODES’e birçok proje sunarak Doğu ve Güneydoğu’da en çok proje yapan ve projeleri kabul gören belediye olduk. Ayrıca eğitim ve sağlık alanında elimizden gelen yardımı yaptık” şeklinde konuştu.
Daha önce yapılan hesaplar doğrultusunda kanalizasyon çalışmalarının belediyeyi sıkıntıya sokacağını belirten Atan, “Kanalizasyon yaptığımız takdirde İller Bankası’na vereceğimiz aylık ödeme 140 bin TL. Aylık personel ödemleri 60 bin ve toplamda 200 bin aylık sabit gider olacaktı. Hal böyle olunca tüm para bu iki rakama gidecekti ve biz hizmet yapamayacak duruma gelecektik. Borçlar artacak batağa girmiş olacaktık. Van büyükşehir olunca yasa gereği kanalizasyon yapıldığı zaman devlet yüzde 50 hibe imkanı sağlamış oluyor. Biz de bundan yararlanmak için bekledik. İnşallah bundan da en kısa zamanda yararlanacağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme