Van Tso'dan Gaziantep ve Kahramanmaraş'a ziyaret

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Gaziantep ve Kahramanmaraş’a düzenlenen iş gezisi sona erdi. Van TSO iş gezisinin ilk durağı Gaziantep oldu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Gaziantep ve Kahramanmaraş’a düzenlenen iş gezisi sona erdi. 
Van TSO iş gezisinin ilk durağı Gaziantep oldu. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık ve Meclis Başkanı Ali Yener’le görüşen meclis üyeleri, Gaziantep’i model ve örnek aldıklarını dile getirdiler. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ile Meclis Başkanı Ali Yener’le görüşen meclis üyeleri, Gaziantep’in gelişme konusunda kendileri için model olduğunu ve örnek aldıklarını belirttiler. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Ali Yener, bölgenin ve Van’ın kalkınması için ortaklaşa geliştirilecek her projeye destek vermeye hazır olduklarını, Van’ın gelişmesinin, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesinin önemli rol oynadığını ifade ettiler. GTO Başkanı Bartık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir turizm, sanayi ve ticaret potansiyeli barındırdığını, bunun harekete geçirilmesi için odalar arasında işbirliği ve güç birliği oluşturmanın büyük önem taşıdığını dile getirdi. Bartık, “Bölgedeki kentlerin kalkınması için odaların yapacağı işbirliği gelişmeye ivme kazandıracaktır. Bu nedenle odalar arasındaki işbirliği güçlendirilmelidir. Son dönemlerde bölgede meydana gelen olumlu gelişmeler dikkate alındığında bu bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bölgenin kalkınması için odalar arasında geliştirilecek olan her projeye destek olmaya hazırız. Bölge odaları arasında işbirliği, güç birliği oluşturulması amacıyla bölge odaları arasında karşılıklı olarak yapılacak ziyaretler büyük önem taşıyor. Bölgenin barındırdığı turizm, sanayi, ticaret ve tarım potansiyelinin değerlendirilmesi halinde bölge önemli bir aşama kaydedecektir” dedi.
Model olarak aldıkları Gaziantep’e yaptıkları ziyaretten çok memnun olduklarını belirten VAN TSO üyesi işadamları, yeni teknolojileri yerinde görme açısından önemli fırsat yakaladıklarını belirttiler. Gaziantep ve Kahramanmaraş gezisine katılan 30 üyeden oluşan Van Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri heyeti, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde firma ziyaretlerinde bulundu.
Van TSO’nun iş gezisinin ikinci durağı Kahramanmaraş oldu. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda Başkanvekili Kadir Gülkesen, Van’ın önemli bir ekonomik potansiyeli barındırdığını söyleyerek, “Kahramanmaraş yılda 6 milyar TL sanayi hacmi ile Türkiye’nin önemli üretim merkezleri arasındadır. Tekstil, gıda, enerji, çimento, kağıt gibi Türkiye’nin dış ticaret açığı ve cari açığı bakımından stratejik öneme sahip sektörlerde iddialı bir konumda bulunuyor. Buradaki üretim modeli reel üretim ve istihdam ağırlıklı bir modeldir. Bu modelin yaygınlaşması ve özellikle Doğu Anadolu’nun incisi Van gibi şehirlerde bu modelin geliştirilmesi ülke ekonomisi ve işsizliğin azaltılması bakımından çok yararlı olacaktır. Bu itibarla, odalar arasındaki işbirliği güçlendirilmelidir. Bu konuda geliştirilecek her projeye destek olmaya hazırız. Bölge odaları arasında işbirliği ve güç birliği oluşturulması amacıyla karşılıklı olarak yapılacak ziyaretler büyük önem taşıyor” dedi.
Van heyeti, ziyaretlerinin ardından kente döndü.

Bakmadan Geçme