ÇÖZÜM SÜRECİ TURİST SAYISINI KATLADI

Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, bu yılın ilk 10 ayında kente gelen yerli ve yabancı turist sayısının önceki yıla oranla yüzde 100’ün üzerinde bir artış gösterdiğini söyledi.

Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, bu yılın ilk 10 ayında kente gelen yerli ve yabancı turist sayısının önceki yıla oranla yüzde 100’ün üzerinde bir artış gösterdiğini söyledi. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan çözüm süreci bölgede meyvelerini vermeye başladı. Yerli ve yabancı turistlerin çatışmalı ortamdan dolayı ziyaret edemedikleri tarihi ve turistik bölgeler, bugün adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Tarihi ve doğal yapısıyla bölgenin cazibe merkezi olan Van, çözüm süreci ve tanıtım atağıyla daha çok kişi tarafından ziyaret ediliyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, hükümet tarafından başlatılan çözüm sürecinin bölgede meyvelerini vermeye başladığını söyledi. 2013 yılının ilk on ayında 511 bin 193 yerli ve yabancı turistin kenti ziyaret ettiğini dile getiren Muzaffer Aktuğ, bu rakamın önceki yıla oranla yüzde 100’ün üzerinde bir artış olduğunu belirtti. Yaşanan yıkıcı depremlerden dolayı 2012 yılında kenti 205 bin 257 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini kaydeden Aktuğ, bu yılın ilk on aylık verilerine bakıldığında artık depremin olumsuz etkisinin de kalmadığını ifade etti.

"ÇÖZÜM SÜRECİ TURİZMİ UÇURDU"
Kentin 10 aylık sürede 58 bini yabancı 511 bin 193 turisti ağırladığını dile getiren Aktuğ, “Bu durum, bölgede güven ortamının sağlanması ve son yıllarda yapılan tanıtım çalışmalarıyla paraleldir. Kente gelen turist sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunda çözüm sürecinin de olumlu etkisi var. İlimizdeki güven unsuru, turist sayısına olumlu yansımıştır” diye konuştu.
Van'ın doğa, tarih, kültür ve deniz turizmi açısından bölgenin cazibe merkezi olduğunu söyleyen Muzaffer Aktuğ, "Buna rağmen insanların Van’a gelme endişesi vardı. Çözüm süreciyle birlikte endişeler de minimum seviyeye indi. Son dönemlerde bunu gerçekleştirdiğimiz anlamında güzel duyumlar alabiliyoruz. Van'a gelen gruplar, buradan Hakkari'ye gitmeye başladılar. Van turizm anlamında merkezi bir konumda. Bir cazibe merkezi. Van'a gelenler Hakkari'ye gitmeye başladıysa bu çok sevindirici bir olay. Bundan sonra Van turizmde hak ettiği noktaya gelecektir. Barış sürecinin turizmdeki yansımasının da olumlu olacağına inanıyoruz. Gelecekte, Van'ımız istenilen noktaya gelecektir. Bunu en fazla hak eden illerden biridir" şeklinde konuştu.
Kente gelen İranlı turist sayısında da önemli bir artış yaşandığını dile getiren Muzaffer Aktuğ, “İranlıların tatil için tercih ettikleri yerlerin başında Van geliyor ancak 2011 yılında yaşanan deprem, her alanı olduğu gibi birkaç yıldır turizmi de olumsuz etkiledi. Artık depremin oluşturduğu olumsuz hava geride kaldı. Bölgede çözüm sürecinin de oluşturduğu hava, kentimizin turizmini hak ettiği yere getireceğine inanıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme