Cengiz Özkan sesi ve sazıyla Vanlıları mest etti

TRT sanatçısı Cengiz Özkan, Van Kültür ve Toplum Derneği tarafından organize edilen türkü dostlarının büyük ilgi gösterdiği konserde sesi ve sazıyla Vanlılara türkü ziyafeti verdi.

TRT sanatçısı Cengiz Özkan, Van Kültür ve Toplum Derneği tarafından organize edilen türkü dostlarının büyük ilgi gösterdiği konserde sesi ve sazıyla Vanlılara türkü ziyafeti verdi.

İlhan SİYAHTAŞ

Türkü dostları YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen TRT Saz ve Ses sanatçısı Cengiz Özkan konserine büyük ilgi gösterdi. Konseri İl Turizm ve Kültür Müdürü Muzaffer Aktoğ,  Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan,  YYÜ öğretim görevlileri ve türkü severler izledi.

Konser öncesi bir konuşma yapan Van Kültür ve Toplum Derneği Başkanı Murat Oto dernek çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi. Derneğin Van’ın sosyal ve kültür hayatına önemli katkılar sunacağını söyleyen Oto, “  Derneğimiz Van’ı seven, Van’ın bütün değerlerine sahip çıkmaya çalışan 40 kişilik çekirdek kadro ve farklı dallarda görev üstlenen gönüllülerden oluşmaktadır.  Derneğimiz Van Kedisi’ne de, Van Balığı’na da,  Van Türküleri’ne de, Van manilerine de özetle Van’a ait her değere sahip çıkacak,  koruyacak, tanıtacak.  Konser bu çalışmalarımızın sadece bir bölümdür. Kadın, çocuk, eğitim, engelli, çevre konularında projelerimizin yanı sıra yakında ilimizdeki üstün zekâlı çocuklarımızı tespit ederek destekleyeceğiz. Bu amaçla Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destek ve iş birliği ile hazırladığımız “ Van Harika Çocuğunu Arıyor”  projesiyle çocuklarımızı tespit ederek, çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda eğiterek seçkin üniversitelerde eğitim görmeleri için de maddi manevi destek sağlayacağız. Van’da büyük ilgi ve destek gören derneğimizin ismi ve faaliyetlerini daha sık duyacaksınız” dedi

TRT İstanbul Radyosu Ses ve Saz sanatçısı, Türk Halk Müziğinin güçlü sesi, Türkiye'nin yetiştirdiği bağlama ustalarından,  Cengiz Özkan konser öncesi yaptığı kısa bir konuşmada Van Kültür ve Toplum Derneği tarafından organize edilen konserde Vanlılar ile buluşmaktan mutlu olduğunu, dernek yöneticilerine teşekkür ettiğini söyledi.  Özkan, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden derlediği bir birinden güzel türküleri seslendirdiği konserinde Kırmızı Buğday, Yare Dokunma, Saklarım Gözümde Güzelliğin (Aşık Veysel Türküleri) ve Halk Bilimci, yazar Murat Oto tarafından Van’a ait olduğu kaynaklarıyla belgelenen  “ Odam Kireç tutmuyor” isimli dilden dile söylenen Van türküsünü seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konser sonrası ayakta alkışlanan Cengiz Özkan’a Van Kültür ve Toplum Derneği tarafından hazırlanan teşekkür plaketini İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktoğ, konser organizasyonu gerçekleştiren Royal Organizasyon sahibi Zeki Polat’a plaketini Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan verdi.

 

Bakmadan Geçme