SMMMO’DA E-FATURA E- DEFTER SEMİNERİ

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirleri Odası (SMMMO) tarafından E-fatura ve E-defter konulu bir seminer düzenlendi.

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirleri Odası (SMMMO) tarafından E-fatura ve E-defter konulu bir seminer düzenlendi.
SMMMO’da düzenlenen seminere, konuşmacı olarak Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Eğitmeni Nevzat Pamukçu katıldı. Seminerde açılış konuşmasını yapan Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, vergi mükelleflerin en önemli ödevlerinden bir tanesi belgelendirme ve ibraz yükümlülüğü olduğunu belirtti. Teknolojik gelişmenin, bilişiminin günümüzde kullanımının zorunlu hale geldiğini ifade eden Şahin, “E-defter, E-fatura’da bunlardan bir kaçı olarak sayılabilir. Gelir idaresi bununla ilgili çalışma usulünü kanun ve tebliğlerinde belirtmişlerdir. Van’ımızın 5015 sayılı kanun ve özel tüketim vergisi açısından belirlenen hadler çerçevesinde müşteri kapasitesi açısından e-fatura kapsamının az olduğu bilinmekle birlikte gelecekle ilgili e fatura’nın faydaları olacaktır” dedi. 
E-fatura siteminin elektronik ortamda yapılmasının birçok faydası olduğuna değinen Şahin, “Muhasebe ve finansal raporlama alanında uluslararası kabul görmüş bir dijital bilgi akışı aracı olan teknolojinin kullanımı ile farklı ülkelerde değişik yasal düzenlemelere maruz çok uluslu şirketlerin uyum maliyetlerinde tasarruf sağladığı sıralanabilir” şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye çıkan TÜRMOB Eğitmeni Nevzat Pamukçu ise katılımcılara e-fatura ve e- defter hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bakmadan Geçme