EDREMİT İLÇEMİZE HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’den Edremit Belediye Başkanlığına aday adayı Recep Yendim. “Amacım Edremit’e hizmet yarışında yer almak. Bu düşüncelerle Edremit ilçemize Belediye Başkanlığına aday adayı oldum. Partim teveccüh gösterirse, Edremit’te ayrımcı değil, birleştirici bir belediye oluşturacağım. Hizmette taraf olmadan, Edremit’e bağlı her bölgeye ulaşacağız. Edremit tarihi ve turistik yeşili ile bölgenin cazibe merkezi. İlçemizin turizmden daha fazla faydalanması için çalışmalarımız olacak. Hizmet için yola çıktım” dedi.

Rıdvan CAN

Recep Yendim, Edremit ilçesi için öngördüğü projeler:

1-YENİ İMAR PLANI: Büyükşehir olan ilimizle bütünleşmek ve ilçemize bağlanan yeni yerlerinde göz önüne alınarak yeni bir imar planı yapmak ve hayata geçirmek. Yapılan plan ı Büyükşehir planı ile yollarını örtüştürmek. Yapılan çalışmayla Edremitin tarihi dokusunu korumak. Dar olan yolları kamu,  park ve yeşil alanlara 3194 sayılı imar kanunun 18. maddesini uygulayarak hayata geçirmek

 

2 –SAHİL KIYI PROJESİ: Özellikle ilçemize dinlenmek için gelen vatandaşlarımız kıyıdaki yapıları da ıslah ederek bu alanları düzenleyip vatandaşımızın hizmetine sunmak.  

 

3-YENİ PARK ALANI OLUŞTURMAK: Mahallelerimizde yaşlılarımızın dinleneceği ve çocuklarımızın oynayacağı parklar yapmak her mahalleye en az bir adet. Edremitede özellikle yeni TOKİ konutların olduğu kısımda iki büyük park çalışması yapmak (Van Park gibi) bu parkların içerisinde kamelyalar, su dünyası, açık hava konserleri ve tiyatroların olacağı donatılar ve kır düğünlerinin yapılacağı mekanlar oluşturulacak.

 

4-TAZİYE EVLERİ: Bölgemizde taziyelere çok büyük önem verilmekte bunun için her mahallemize ihtiyaç duyulan miktar kadar taziye evleri yapılacaktır.

 

5-YENİ HİZMET BİNASI: Belediyeye hizmet verecek ve Edremit Belediyesine yakışacak görkemli bir hizmet binası yapmak. Bu hizmet binasına Belediyenin bütün birimlerini yerleştirerek vatandaş Belediyeye geldiğinde işlemlerini aynı binada halletme imkânı olacaktır.

 

6-KAHVALTI KÖYÜ: Vanımızın kahvaltı kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına tarihi dokuyla bütünleşecek tarzda geniş bir alan üzerine kütük ev tarzı yapılar yaparak bu kültürümüzü tanıtmak ve yaşatmak ve buraya gelen vatandaşların güzel bir vakit geçirmelerini sağlamak.  

 

7 -ULAŞIM İLE İLGİLİ PROJELER: Ulaşımdaki problemleri gidermek özellikle yeni Toki lerin getirdiği yoğunlukta göz önüne alınarak yeni alternatifler geliştirmek. Toki deki yolcu sirkülasyon unu şehir merkezine rahat ulaşması için bu kısımda taşımacılık yapan esnafımızla birlikte bu problemi çözmek. Buraya yeni alternatifler getirmek

 

8-DENİZ TAŞIMACILĞINI HAYATA GEÇİRMEK: Deniz taşımacılığı ile ilgili kurumlarla işbirliği yaparak Edremit merkez ve Toki deki vatandaşlarımızın Van merkez ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Hastanesine rahat ulaşmalarını sağlamak ve Dünya harikası Van gölümüzden bu alanda yeterince faydalanmak.

 

9-DOĞALGAZ İÇİN YATIRIMCI KURULUŞU TEŞVİK: Başta yoğun nüfusun yaşadığı toplu konutlar olmak üzere diğer mahallelerimize doğalgazın gelmesini sağlamak

 

 10-EK HİZMET BİNASI: Van merkeze yakın mahallelerimizde günü birlik problemleri acil müdahale edip ivedilikle çözmek için uygun bir mahallemize ek bina yapmak. Çiçekli de mevcut belediye binasını da aynı şekilde değerlendirmek. Bu binalara su arıza ekipleri, zabıta ekibi, alt ve üst yapı ekipleri ile vezneler gibi birimler yerleştirmek.

 

11-    MİNYATÜR ŞEHİR PROJESİ: Edremit ilçemize uygun bir alan üzerine başta Van gölü, Akdamar adası, Muradiye şelalesi, Çarpanak  adası, Adır adası, Hoşap kalesi, Çavuş tepe kalesi, Van kalesi kısaca Vancımızın tarihi ve doğal güzelliklerinin birer minyatürünü yapmak. Aynı zamanda bu alan içine oyun alanları ile gondolların olacağı çeşitli donatılar yarleştirmek. Burayı gezecek yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek yine bu tarihi dokuya uygun kafeteryalar konaklama için bir otel inşaatı yapmak. Bu projeyi yap işlet devret modeli ile yapmak.

 

12-VAN GÖLÜNÜ KORUMAK: İlimizin sembolü olan Van gölünün gelecek nesillere temiz ve güzel bir miras bırakma adına çeşitli önlemler almak

A)Van gölüne akan kanalizasyon problemini çözmek.

Kanalizasyon olmayan bölgelere hat döşemek ve faal hale getirmek.

B)Yüzeysel suların drenaj hattını projelendirmek ve hayata geçirmek.

 

13- ÇÖP DEPOLAMA ALANI: Özellikle toplanan çöpler vahşi depolama alanı dediğimiz yerlere dökülmekte. Bu çöpleri günün şartlarına uygun depolama alanı oluşturup dökmek. Böylece hem çevreye hem de doğaya verilen zararın etkilerini gidermek ve çeşitli hastalıklara davetiye çıkarak bu meseleyi çözmek.

 

14- İÇME SUYU PROJESİ: İçme suyunda kullanılan su şebeke boruları ASPES ve PVC içme su hatları hem ihtiyaca cevap vermemekte hem de ekonomik ömürlerini tamamlamışlardır. Bu hatları HDP borularla değiştirmek ve boru ebatlarını büyütmek. İçme suyu olmayan yerleri de bu sistemle suya kavuşturmak.

 

15- YOKSUL AİLELERE YARDIM: Sosyal bir risk olan yoksullukla 5393 sayılı Belediyeler kanununun 37.maddesinin (n) bendine göre çalışmalar yapmak. Bu ailelerin okuma çağındaki öğrencilerine yardımcı olmak. Başta şehrimizin işleri olan iş kollarında eğitim vermek. Sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak bu ailelerimize danışmanlık hizmeti vermek.

16-  KÜLTÜR KOMPLEKSİ BİNASI: Bu komplekste çeşitli yaş gruplarına hitap edecek bölümlerden oluşacaktır. 1-Gençlerimize yönelik çeşitli aktiviteler için faaliyetler olacak. Bu binada kütüphane, kafeterya, basketbol sahaları, çeşitli oyun alanları olacak. Gençlerimizin hoş bir vakit geçirmeleri sağlanacak. Böylece gençlerimiz hem boş zamanlarını değerlendirecek hem de zararlı ve kötü alışkanlıklara bulaşmamış olacaklar. 2-Bayanlara yönelik çeşitli hizmetlerimiz olacak. Bayanlara çeşitli konularda bilgilendirme çalışmaları olacak. Konunun uzmanları davet edilerek seminerler düzenlenecektir. Ayrıca çeşitli el becerileri kursları verilecektir. Bayanların altın kabul günleri için mekânlar hazırlanacaktır. 3-Yaşlı ve emeklilerimiz içinde hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla dinlenme ve sohbet salonu yapılacaktır.

17-SANAYİİ BÖLGESİ YERİ:   Küçük ve orta ölçekli sanayiciler için yer tahsis etmek ve yatırıma teşvik etmek.

 

18-TURİZİM İÇİN YATIRIMLAR: İlçemiz tarihi ve doğa güzelliği ile yoğun bir yerli ve yabancı turist akımına uğramakta Turizm gelişme alanı olan Edremit yolu (İpek yolu) bu bölgeleri turizm için planlama ve Edremit teki turizm yatırımcıların önünü açma bu kısımları turizmin hizmetine sunma. Bu güzergâh üzerinde ki imalatçılara bir çözüm bulup bunları başka yerlere taşıma.

 

19- YENİ TİCARİ ALAN VE YENİ BİR TİCARİ MERKEZ: Yeni ticaret merkezi oluşturmak. Çok küçük ve yeteriz olan alışveriş yerleri ne yeni alternatif ticaret yerleri oluşturmak.

 

20-MİTİNG ALANI: İlçemizde miting, açık hava toplantıları, şenlikler, konserler gibi aktivitelerin yapılacağı yer mevcut değil. Bu tür ihtiyaçları karşılamak için yeni bir yer tahsis edilip hayata geçirilecek.

                                                                                             

 

 

 

Bakmadan Geçme