YASAK AİLESİNİN BARINMA SIKINTISI

Van’da meydana gelen depremler sonucu evlerinde çatlaklar oluşan Yasak ailesi, yetkililerden yardım bekliyor. Eminpaşa Mahallesi’nde ikamet eden 6 nüfuslu Yasak ailesinin kaldığı ev, meydana gelen yıkıcı depremler sonucu hasar gördü.

Van’da meydana gelen depremler sonucu evlerinde çatlaklar oluşan Yasak ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.
Eminpaşa Mahallesi’nde ikamet eden 6 nüfuslu Yasak ailesinin kaldığı ev, meydana gelen yıkıcı depremler sonucu hasar gördü. İki yıldır yetkililerden yardım beklediklerini ifade eden Orhan Yasak, inşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını ve bu nedenle evini onaracak bir maddi geliri olmadığını kaydetti. Orhan Yasak, “4 çocuğum okula gidiyor. İnşaatlarda çalışıyorum. Bazen iş oluyor, bazen olmuyor. Kazandıklarımla da ancak ailemin geçimini sağlayabiliyorum. Evimi onaracak herhangi bir gelirim ya da durumum yok” dedi.
Sıkıntısını defalarca yetkililere bildirdiğini ancak herhangi bir sonuç alamadığını belirten Yasak, “İki adet dosya hazırlayıp yetkililere sundum. Gelip evime baktılar. Bana durumu bildireceklerini söylediler ancak şimdiye kadar hiçbir bildiri gelmedi. Kimse bizi arayıp sormadı” ifadelerini kullandı.
Kış mevsimi itibarıyla yağışların başladığını ve bu nedenle evde yaşamanın daha da zorlaştığını dile getiren Yasak, “Toprak ev olduğu için her yağmur yağdığında çatlaklardan su damlıyor. Bunun yanında oturduğumuz odanın tavanı çöktü. İçerde yatmaktan korkuyoruz. Zor durumdayız. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan bize yardımcı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Kamile Yasak ise, maddi durumlarının iyi olmadığını ve kendilerine bir yardım elinin uzatılmasını beklediklerini vurgulayarak, “Çocuklarımla birlikte çoğu zaman komşuların evinde kalıyoruz. Eşim doğru dürüst çalışamıyor. Çocuklarımın dördü de okuyor. Ben de astım hastasıyım. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan bize yardım eli uzatmalarını istiyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Bakmadan Geçme