BDP'nin Diyarbakır adayı Kışanak

BDP, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Eşbaşkan Gültan Kışanak'ı aday göstermeye karar verdi. Adaylık gerçekleşirse, BDP'nin kazanmasına kesin gözüyle bakılan Diyarbakır'la birlikte Türkiye'de ilk kez bir kadın 'büyükşehir belediye başkanı' olacak.

Barış ve Demokrasi Partisi’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı belli oldu. İki dönemdir Osman Baydemir’in sürdürdüğü ve bu seçimlerde de BDP ’nin kazanmasına kesin gözüyle bakılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi için aday Gültan Kışanak olacak. 

Suat İnal’ın Evrensel gazetesinde yer alan haberine göre büyükşehir Belediye başkanlığı için “Diyarbakır halkının ve partililerin de yoğun istek gösterdiği” BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak adaylık için ikna edildi. 

BDP tarafından daha önce kadın adayların olduğu merkezler ve Diyarbakır için 30 Ekim olarak belirtilen başvuru süresi 10 Kasım'a kadar uzatılmıştı. Son görüşmelerin ardından Kışanak için partiyöneticileri hemfikir oldu. Kışanak’ın adaylığının bugün Meclis’te yapılacak olan BDP ve HDP’nin gerçekleştireceği, yerel seçimler için yol haritasının açıklanacağı grup toplantısında ilan edilmesi bekleniyor. 

1961 Elazığ doğumlu olan Kışanak, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlşkiler Bölümünü bitirdi. Halen BDP Eş Başkanı olan Kışanak, evli ve bir çocuk annesi.

Bakmadan Geçme