ALPASLAN’DAN ESNAFA UYARI

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı Faruk Alpaslan, 2014 yılında yapılacak olan seçimlerin karıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Siyasi partilerin siyaset arenası ayrı, bizim siyaset arenamız ayrı” dedi.

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı Faruk Alpaslan, 2014 yılında yapılacak olan seçimlerin karıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Siyasi partilerin siyaset arenası ayrı, bizim siyaset arenamız ayrı” dedi. 
VESOB’ta bir basın açıklaması yapan Başkan Alpaslan, geçmiş yıllarda yaşanan bazı sıkıntıların tekrar yaşanmaması için il esnafına uyarılarda bulundu. Yerel seçimler ile VESOB seçimlerinin aynı aylara denk geldiğini hatırlatan Başkan Alpaslan, “2014 yılının başından itibaren bizleri önemli seçimler bekliyor. 3562 Sayılı Yasa’ya istinaden 4 yılda bir yapılan esnaf ve sanatkârlar odaları seçimleri, yerel seçimlerle aynı aya tekabül etmektedir. Ancak daha önceki yıllarda yapılmış olan seçimlerde, çeşitli mücadeleler yaşanmış ve siyasi partilerde buna müdahil olmuşlardır. Bizler bunu önlemek amacıyla siyasi partilerle yaptığımız görüşmeler neticesinde, kesinlikle esnaf ve sanatkarların yapılacak olan seçimlerinde hiçbir partinin müdahil olması veya hiçbir partinin burada kendisine ait bir aday çıkaracağı söz konusu değildir. Bunu tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” dedi.
Herhangi bir partinin adayı olduğunu söyleyen esnaflara kimsenin itibar etmemesi gerektiğini vurgulayan Alpaslan, “Kesinlikle ESOB seçimlerinde hiçbir partinin, hiçbir adayı yoktur. Esnaf ve sanatkarlarımızın; mesleğini icra eden odaların seçimlerinin şeffaf olması ve şaibesiz geçmesi açısından en demokratik haklarını kullanmalarını istiyorum. Burada siyasi parti isimlerinin kullanılmamasını özellikle rica ediyorum. Kullanan arkadaşlarımıza da kimsenin itibar etmemesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“PARTİLERİN SİYASET ARENASI AYRI, ESOB’UN SİYASET ARENASI AYRI”
Tek amaçlarının vatandaşlara hizmetin en iyisini verebilmek olduğunu belirten Alpaslan, “Siyasi partilerin siyaset arenası ayrı, esnaf ve sanatkarlar odamızın siyaset arenası ayrı. Biz siyaset üstü çalışıyoruz. Biz esnaf ve sanatkarların; en iyi hizmeti verebilme çabası ve mücadelesi içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. İdeolojik bir yaklaşımın dışında esnaflarımızda nasıl daha üstün bir hizmet sunabilirim anlayışının ön plana çıkması gerekir. Yapılacak olan seçimlerin bütün esnaf ve sanatkar arkadaşlarımıza, ilimize ve herkese hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor, aday olan arkadaşlara da başarılar diliyoruz. Allah, memleketimiz için, ilimiz için hayırlı olanı nasip etsin” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme