Ak Parti adım atmalıdır

BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah, Demokratik süreçte Ak Parti’nin adım atmadığını iddia etti.

Fazıl ERÜŞ

 Feqiye Teyran Parkı'nda bir araya gelen, BDP'li yöneticiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda partili buradan Musa Anter Parkı'na yürüdü. BDP Van İl Teşkilatı üyeleri, Kürt gençlerini idam eden İran rejimini protesto etti.

Barış sürecinin hala istenildiği gibi yürümediğini ileri  süren  İtah, “Ak Parti barış sürecinde adım atmamakta ve halkı oyalayarak süreci yürütmektedir. Bu seçimlerde de bizleri oyalayarak bu süreci başa çıkarmak istiyor. Yine baskı politikalarını devreye sokarak halkımızı bezdirmek ve Rojava halkına olan desteğimizi engellemek istemektedir” dedi.

Kardeş halk arasında örülen duvardan vazgeçildiğini belirten İtah, “Ne Kürt halkının arasına ne de Orta Doğu halkının arasına duvarların örülmesine izin vermeyeceğiz. Kürt halkının öncülüğünü yaptığı demokratik kurtuluş ve halkların demokratik birlikteliği seçeneği adım adım devreye girecek ve Orta Doğu halkı demokratik konfedarilizim seçeneği ile kurtuluşunu garantileyecektir” dedi.

 

Barıştan yanayız

Kürt halkı Hz. İsa kadar barışta ısrarlı ve samimi olduğunu vurgulayan İtah,”Demokratik ve barışta sonuna kadar ısrarlı olacağız. Barış için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Ancak Kürt halkının özgürlüğüne, onuruna ve varlığına karşı oluşacak girişimlere karşı da Hz. Musa kadar direnişçi ve eylemci olacağız” dedi.

 

Baskı uygulanıyor

Siyasi tutsaklar üzerinde baskı politikalarının uygulandığını iddia eden İtah, “Van F tipi cezaevinde 60 tutsak arkadaşımız açlık grevine başlamıştır. Bu arkadaşlarımız tecrit ve baskı politikalarına karşı direnişlerini yükseltmiştir. Bütün alanlarda bir an önce baskı politikalarına son verilmelidir. Demokratik sürecin sağlıklı yürümesi için anlamlı bir müzakere başlamalıdır” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme