AK PARTİ TEMYÜL YOKLAMASI KARIŞTI

Ak Parti Büyükşehir ve 13 İlçe belediye başkan adayları temayül yoklamasında arbede çıktı. Ak Parti Van İl Gençlik Kolları, Kadın Kıolları ile Edremit Ak Parti Gençlik Kolları üyelerinin karıştığı olay temayül yoklamasına gölge düşürdü.

Rıdavan CAN

Ak Parti 4  Büyükşehir, 77  ilçe  belediye başkan aday adaylarına yönelik Anadolu Öğretmen Lisesi Salonu’nda yapılan temayül yoklamasına Milletvekilleri, Eski Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Ve İlçe Ana Teşkilatı, .İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri,  Kadın ve Gençlik Kolları, Mahalle Temsilcileri  katılarak oy kullandı. Temayül yoklaması çıkan arbede  nedeniyle üzücü görüntülere sahne oldu.

Büyükşehir ve 13 ilçe belediye başkan adayları temayül yoklamasında Ak Parti Van İl Gençlik Kolları, Kadın Kolları ile Edremit Gençlik Kolları üyeleri ve delege  olmayan bazı kişilerin  karıştığı olalary temayül yoklamasına gölge düşürdü.

Olaylar edindiğimiz  bilgilere  göre  şöyle gelişti: Edremit İlçe Gençlik Kolları'nda  bazı  kişilerin oy kullanmasının engellenmesi üzerine gerginlik çıktı. Bu arada oy kullanacak delege isim listesinde olması gereken 35 delege iddialara göre liste değişikliği nedeniyle oy kullanamayınca başlayan karşılıklı tartışmalar olayları ateşledi.

Temayüle katılan delegeler olayların Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Acar ve Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan’ın taraflı tutumu nedeniyle meydana geldiğini ileri sürdüler.

Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek,  konuk milletvekilleri, Van milletvekilleri ve diğer gözlemcilerin tanıklığında meydana gelen olay salonda gerginliğe ve moral bozukluğuna neden oldu.

Yaşanan olayları  üzüntüyle karşılayan  Ak Parti’ye  gönül veren  delegeler,  aday adayları   parti müfettişlerinin olayı inceleyerek en sert  tedbirleri  almasını istediler. Ak Parti Genel Merkezi'nin  olaylara  yaklaşımı merkala bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme