AKP ADAY ADAYLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Ak Parti Büyükşehir ve 13 İlçe belediye başkan aday adayları Ak Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle bugün yapılacak temayül yoklaması öncesi kendilerini tanıttı. Ak Parti İl Başkanı Aras: Görev müracaat eden aday adayları arasında birisine nasip olacaktır.

İlhan Siyahtaş-Fazıl Erüş

Bugün Anadolu Öğretmen Lisesi Salonu’nda yapılacak olan temayül yoklaması öncesi dün aday adayları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Ak Parti temayül yoklaması Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve 6  kişilik komisyon  gözetiminde  gerçekleştirilecek. Kullanılan oy pusulaları Ankara’da genel merkezde değerlendirilecek. 2 bine yakın delege oy kullanacak.

Tanıtım toplantısına Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İl Başkanı Abdullah Aras, Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan, yönetim kurulu üyeleri, 4 Büyükşehir ile 77 ilçe belediye başkan aday adayı ve kalabalık partili grubu katıldı. Tanıtım toplantısında aday adayları kürsüye çıkarak kendilerini kısaca tanıttılar. Aday adayları daha sonra toplu fotoğraf çektirdiler.

Büyükşehir ve 13 ilçede 80’e yakın aday başvurdu

Aday adayları tanıtım toplantısında konuşmasına aday adaylarına partilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras, bu bölgede bizimle birlikte siyaset yapmaya aday adayı oldunuz. Bu erdemli bir harekettir. Erdemli bir davranıştır. Ak Parti’ye göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum dedi.   1 Kasım itibariyle Büyükşehir ve 13 ilçede 80’e yakın aday adayının partilerine müracaat ettiğini belirten Aras, “ Aday adaylarının profiline baktığımız da eski siyasetçilerimizde bulunmaktadır. Aday adayı profilimiz çok zengin, çok kaliteli, çok niteliklidir.” dedi.

Ben burada varım dediniz

Aday adaylarına seslenen Abdullah Aras, “ Her biriniz farklı şekillerde tanıtım çalışmasında bulundunuz. Kim olduğunuzu, kimliğinizin ne olduğunu, vasfınızın ne olduğunu korkmadan erdemli bir şekilde kamuoyu ile paylaştınız. Bir insan bir yerde siyaset yapıyorsa kendi kişiliğine güveni yoksa orada siyaset yapması, kamuoyunun önüne çıkması zordur. Ama sizler ‘ ben bu siyasi partide varlığımı gösteriyorum, ben burada varım’ dediniz.  Bununla birlikte, el broşürleri olsun, radyo ve televizyonlar olsun basın bültenlerini kullanarak bu memlekette kamuoyuna kendinizi tanıtmaya çalışabilmişseniz bunun altı çizilmelidir.”

Van’la ilgili olmayan insanları buraya getirmedik

Konuşmasında BDP’ye gönderme yapan Aras şunları söyledi: “ Duyumlara göre diğer siyasi partiler kendilerine 120’ye yakın aday adayı müracaatı olduğunu belirtiyorlar, ama nedense bu adayların hiçbir tanesi kamuoyu ile paylaşılmamıştır. En büyük hedefimiz aday adaylarının önünü açmaktır. Teşkilat olarak bu ilin önünü açmak istedik. Biz halka rağmen, halkın istememesine rağmen, halkı hiçe sayarak bir teşebbüs içerisinde bulunmadık. Aday adaylarımızı halkın benimsemesini istedik. Adaylarımızı halkın belirlemesini istedik. Genel merkezin adayı, milletvekilimiz adayı, il başkanının adayı mantığını bir tarafa iterek halkın içerisinde halkın adayı olan insanlarla bu seçime gitmek istedik. Buda diğer partilerden bizi ayıran özelliğimizdir. Aday adayı profillerine baktığımız zaman ister Van’da yaşayan aday adaylarımız olsun, isterse dışarıda olan Vanlılar olsun genelde Vanlı kardeşlerimiz partimize aday adayı başvurusunda bulunmuşlardır. Dışarıda bir arayışın içerisine girmedik. Farklı bir profili getirip halkı deklare edecek arayışın içerisine girmedik. Van’la ilgili olmayan insanları buraya getirmedik. Müracaat eden aday adayları arasında bu görev birisine nasip olacaktır. Listeye giren arkadaşımızı diğer listeye giremeyen arkadaşlar gidip onu tebrik etmesi gerekiyor. Bu noktada kendisine verilmesi gereken bütün desteği adete kendisi olmuşçasına destek vermesi gerekiyor. Teşkilatla ilgi ve alakamızı kesmemiz gerekiyor. Küskünlük ve dargınlığa mahal vermeyecek şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Bu seçimden anlımızın akıyla çakacağımıza inanıyorum. Bu sürecin partimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Van’ın metropol gibi yönetilmesi lazım

Aday tanıtımında bugün çok tarihi bir gün yaşadıklarını belirten Milletvekili Burhan Kayatürk, “ Van muazzam bir şehirdir, zaten Van büyük bir şehirdi. Ak Parti ile beraber çabalarımız sonucunda, Başbakanımızın verdiği söz üzerine Van Büyükşehir oldu. Fakat bunu gerçek bir metropol bir şehre dönüştürmek içinde, bir büyük şehir gibi bir metropol gibi yönetilmesi gerekir. Şuanda maalesef, böyle bir yönetim şekli böyle bir anlayış Van’da mevcut değil. Bu nedenle eğer Van büyük bir şehirdir diyorsak, tarihi bir şehirdir diyorsak, eğer Van şehri Orta Doğu ile Orta Asya’nın buluştuğu noktaysa, eğer Van şehri Urartu’nun Başkenti Tuşba diyorsak ki, Tuşba ilçesi var, eğer Van şehri ticaret yolunun en iyi noktası ipek yolunun üzerindeyse ki İpekyolu ilçesi var ve bu isimleri özellikle buralara verdik.  O zaman buraları adam gibi yönetmek lazım “dedi.

Van’da yeni bir anlayışın seçimini yapacağız

Bugünkü anlayışla, BDP’nin  bugün sunduğu hizmetle Van’ı ne Büyükşehir olarak ne de metropol bir şehir olarak yönetme şansı olmadığını vurgulayan,   Kayatürk, “ Bu nedenle sizleri bu yükün altına elinizi, bedeninizi koyduğunuz için sizleri tebrik ediyorum. Sadece bir büyükşehir belediye başkanı seçmeyeceğiz, sadece ilçelerimize yakışır belediye başkanları seçmeyeceğiz, sadece meclis üyelerini seçmeyeceğiz. Biz aynı zamanda Van’da yeni bir anlayışın seçimini yapacağız. Van gerçekten bu şekilde geri gitmeye devam mı etsin, yoksa hükümetin bütün Türkiye’de başlattığı 2023 vizyonunun Van’da da yaşanmasına şans mı vereceğiz. Buna hep birlikte karar vereceğiz. Bizim hiçbir ilçede adayımız yoktur, büyükşehirde bizim bir adayımız yoktur. Halkın adayı kimse biz sonuna kadar onun arkasında kalacağız. “dedi.

Bakmadan Geçme