TOKİ KONUTLARI KİRİLİ HAVA ALTINDA

Esnaflar, Tüccarlar, Sanayiciler, İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler, Çiftçiler, İşsizler, Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler, Şoförler, Yolcular, Hastalar, Doktorlar, Sporcular. Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar, Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler. Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım, Anlatın duyuralım. Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ İletişim: 05064790559 E-Mail: [email protected]

Havaların soğuması, kaloriferlerin yanması ile birlikte Edremit TOKİ konutlarında oturan vatandaşlarımızdan hava kirliliği ile ilgili yoğun şekilde şikâyetler almaya başladım.

Kirli hava nedeniyle nefes almakta zorlandıklarını belirten vatandaşlar, TOKİ’de yaşanan sorunları dile getirerek şunları söylüyor; “  TOKİ konutlarında bazı site yöneticileri telefonlarını kapatıyorlar.  Vatandaş sorununu kime anlatsın?   Yöneticiler hizmet vermekle görevli oldukları site sakinlerine karşı saygısızlık yapmaktadırlar. Onlarca kez aradığımız yöneticiler sorumsuzluk içinde telefonlarını açmadıkları gibi yerlerinde de bulunmamaktadırlar.  Sitelerde temizlik, bakım başlı başına bir sorun. Bu yetmez gibi kaloriferlerin yanmasıyla birlikte TOKİ Edremit konut alanı kirli hava altında kalmıştır.  Akşam saatlerinde gökyüzü siyaha bürünmektedir.  Evlerimizin penceresini kirli hava ve uçuşan kurumdan dolayı açamıyoruz.  Bir kapıcı hem 4 bloğun temizliğine bakıyor,  hem de kaloriferleri yakıyor.  Konutlarda yakılan kömürlerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü tarafından analiz edilerek oluşan hava kirliliğinin tespit edilerek  önlenmesini  istiyoruz.   Evlerimizde hasta yaşlı,  çocuk bulunmaktadır. Sağlığımızı olumsuz etkileyen kirli havanın Edremit’te oluşması üzüntü vericidir. Van’ın ciğeri sayılan Edremit’in üzüntü veren kirli havası görünümü tehlikeli ve düşündürücüdür. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

Van’ın en gözde ilçelerinden, yaşam ve dinlenme merkezi Yeşil Edremit’te hava kirliliğinin oluşması üzüntü vericidir. Edremit TOKİ konut alanında meydan gelen hava kirliliği Van için bir uyarıdır.  Yetkililer soruna derhal müdahale etmeleri gerekir. 

Bakmadan Geçme