YYܒDE ÖNLÜK GİYDİRME TÖRENİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp ve Veteriner fakültelerinin birinci sınıf öğrencileri için önlük giydirme törenleri düzenlendi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp ve Veteriner fakültelerinin birinci sınıf öğrencileri için önlük giydirme törenleri düzenlendi. 
Tıp Fakültesi binasında gerçekleştirilen törende 30'u yabancı 146 öğrenciye önlükleri giydirildi. Törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitede deprem sonrasındaki süreci ve yapılacak yatırımlardan bahsetti. Battal, “Sizler YYÜ'de okuduğunuz için çok şanslısınız, üniversitemiz ve fakülteniz altyapı ve akademik kadrosu açısından birçok Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden daha iyi. Birçok üniversiteye rektör ve akademisyen yetiştirdiğimiz gibi, buradan ayrılan hocalarınızı büyük üniversiteler kapıyor. Biz yöneticileriniz sizleri çocuklarımız gibi değil çocuklarımız olarak görüyoruz. Sizler için elimizden geleni yaptık bundan sonra da yapacağız" dedi.
Tıp Fakültesi’ndeki törene YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen Veteriner Fakültesi 2. Geleneksel Önlük Giydirme Töreni’nde 192 veteriner hekim adayına önlükleri törenle giydirildi. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder'in yaptığı açılış konuşması ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin en eski fakültelerinden biri olan, kurumsal, saygın ve güçlü bir akademik kadroya sahip Veteriner Fakültesi’nde okumanın ayrıcalık olduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin iyi eğitim alabilmesi için tüm desteği verdik, bundan sonra da vereceğiz. Amacın belli bir düzeyin üzerindeki üniversitemizi dünya standartlarının üzerine çıkarmaktır. Fakültenizde diplomalarla birlikte bir ek veriliyor. Bu diploma eki diplomanın tüm Avrupa'da geçerli bir diploma olmasını sağlıyor. Bu çok önemlidir. Önünüzde çok zaman var, lütfen kendinizi yetiştirin, bunun için tüm altyapı olanaklarını üniversitemiz sağlıyor. Bir probleminiz olursa danışmanlara, olmazsa dekanınıza olmazsa bana gelin sizler bizim çocuklarımızsınız kapımız size hep açık" şeklinde konuştu.
Veteriner hekim olan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'ın kısa konuşmasının ardından öğrencilere önlükleri giydirildi.
Buradaki törene de Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bakmadan Geçme