Öğrencilerden Başbakan Erdoğan’a destek

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde okuyan Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi, Müesseseler Komisyon Başkanlığı Kız Ve Erkek Öğrenci Evleri Biriminde kalan öğrenciler Başbakan Erdoğan’a “öğrenci evleri” ile ilgili yakalaşımına destek verdiler.

Berk İLHAN

Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı 'öğrenci evleri' ile ilgili yaptığı açıklama tartışılmaya devam ediyor.  Van’da eğitim gören öğrencilerden farklı tepkiler gelmeye devam ediyor.  Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi, Müesseseler Komisyon Başkanlığı Kız Ve Erkek Öğrenci Evleri Biriminde kalan bir grup öğrenci açıklama yaparak Başbakan Erdoğan’a destek verdi. Gazetemize açıklama yapan öğrenciler şunları söyledi:

 

Vefa ÇELEBİ, Y.Y.Ü Veteriner Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi: Kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde kalması veya aynı yaşam ortamını paylaşmaları bence çok sakıncalı bir durumdur. Bu hayat tarzı ne inanç değerlerimize nede örf ve adetlerimize uygundur. Böylesi bir düşünce yapısı gayri ahlakidir. Çünkü ileride kurulacak olan aile hayatına zarar vereceğini düşünüyorum. Bu insanların çocukları geleceğimizi oluşturacağı için gelecekten kaygı duymamak mümkün değil. Allah korkusunu unutan bir nesil yetişiyor. Bunun düzeltilmesini tabi ki isterim. Öncelikle bu ortama sebep olan çarpık eğitim sistemi, düzeltilmelidir.

 

Yahya KOÇAK, Y.Y.Ü Veteriner Fak. 4. Sınıf Öğrencisi: Ülkemizde eğitim alanında yaşanan ahlaki çöküntünün en büyük parçasını oluşturan kızlı erkekli ev ortamları derhal kanuni bir takım değişikliklerle yasaklanmalıdır. Yasakçı bir sisteme karşıyım. Ancak yapılacak bu düzenleme hürriyeti yasaklama değil; hürriyetsizliğin elden gitmesine engel olacaktır. Başbakan Erdoğan’ın 

yaklaşımını doğru buluyorum.

 

Büşranur TAZE Y.Y.Ü Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencisi: Başbakanımızın sorunu geçerli sebeplerle belirtmesi kesinlikle doğrudur. Bunun ahlakla uyuşmayan yönleri bulunmaktadır. Özgürlükle falan ilgisi bulunmuyor bence. Ahlaki çöküntünün hızlanmasını isteyenler buna karşı çıkabilirler. Ben ahlaki çöküntünün engellenmesini isterim. Kız ve erkek öğrencilerin bir arada kalmasına karşıyım.  Bu tarz yaşam hem İslami yapımıza uygun değil, hem de aile kurumunun zayıflamasına sebep olmaktadır.

 

Naime ŞAHİN Y.Y.Ü. Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik 4.sınıf öğrencisi: Öğrenci evlerinde kız ve erkeklerin aynı evde yurtta kalması ne çağdaşlık ne de özgürlüktür. Ülkemiz de ahlâki değerler bellidir. Böyle bir durumun olması birçok anne-babanın da üzülmesine sebeptir. Başbakan’ın da ifade ettiği gibi sonradan anne-babalar feryat edip nerde bu devlet demektedirler. Bu durumların yaşanmaması için idarecilerin bu konuda gerekeni yapmaları gerekmektedir. Başbakan söylediklerinde haklıdır.

 

Feride AKYOL, Y.Y.Ü Sağlık Meslek Yüksek Okulu Radyoloji 2.sınıf öğrencisi: Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evleri hakkında yaptığı açıklama ahlaki ve manevi değerlerimizin gerektirdiği doğrultudadır. Ben bir üniversite öğrencisi olarak Başbakanın yapmış olduğu bu konuşmayı destekliyorum. Bu konu da gerekenlerin yapılması biz öğrenciler için de faydalı olacaktır.

Ayşe BOLAT, Y.Y.Ü İlahiyat Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi: Devlet yurtların da öğrencilerin karma halde  kalması bence öncelikli problemdir. Başbakan yapmış olduğu öğrenci evleriyle ilgili konuşmadan önce kendi denetim ve yönetiminde olan devlet yurtlarının karma yapısını değiştirmelidir. Öğrenci evlerinin denetimi belki zor olabilir. Ama kendi denetiminde olan yurtlarda bile karma sistem vardır. Bu da ahlak dışı olayların yaşanmasına meydan veriyor. Ahlaki ve manevi değerlerimizin gerektirdiği gibi bir ortamın olması bu ahlak dışı durumların olmasına izin vermez. Gereken geçte olsa yapılmalıdır.

Bakmadan Geçme