Her yerde Ak Parti rüzgarı esiyor

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mahmut Tüncel, Van’da seçim sürecinde Ak Parti’ye yönelik çok büyük bir umut rüzgarı estiğini söyledi.

 İlhan SİYAHTAŞ

 Yerel seçimler yaklaşırken Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayları Ak Parti’de yarın yapılacak temayül yoklaması öncesi farklı çalışma yöntemleriyle kendilerini tanıtıyorlar.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı başvurusu sonrası yürüttüğü çalışmaları değerlendiren Mahmut Tüncel, “ İlk olarak neden aday olmak istediğimi paylaştım. Daha sonra sahaya indim ve ilk etapta ilçe ziyaretlerine başladık. Şuana kadar 9 ilçeye gittik ve geri kalan ilçeleri de bitirmeyi düşünüyoruz. Gittiğimiz her yerde olumlu ve güzel tepkiler alıyoruz. Bütün görüşmelerimde şunu söylüyorum, ben bu şehrin tüm dinamiklerinden bir parçaya sahibim, ben salt bir aileye sahip bir mensup değilim. Bütün renkleri taşıyan bu memleketin çocuğuyum.  Ben bu şehirde doğduktan sonra bu şehrin bütün insanlarıyla hep iletişim içinde oldum. Benim ailemde Van’ın hatta Türkiye’nin bütün renklerinden insanlar akraba olarak vardır. Bunu anlatıyorum”

 Büyükşehir heyecan yaratmış  

Herkes tarafından Van’ın Büyükşehir olmasının doğru anlaşıldığını dile getiren Tüncel “   İnsanlarımız sorunlarının çözümünün artık Van’da olacağını biliyorlar. Köy yerine mahalle olma heyecan yaratmış. Büyükşehir Belediye başkanı ve diğer ilçe başkanlarının kendilerine hesap vereceklerini dile getiriyorlar.”

Vansesi gazetesi örnek çalışma yaptı

Vansesi gazetesi tarafından yapılan  “  Nasıl Bir Belediye Başkanı, Nasıl Bir Belediye İstiyorsunuz?”   anket çalışmasının yararlı, doğru ve etkili sonuç verdiğini belirten Tüncel, “ Ben bu anket çalışması için Vansesi gazetesine çok teşekkür ediyorum. Yerel seçimlere, seçmen tercihine, demokrasiye, halkın sesine önemli katkı sundunuz. Tarihe geçecek örnek çalışmanızdan dolayı sizleri kutluyorum. Seçmenin sesine hem web sayfanızda hem de gazetenizde yer verdiniz. İnsanlar da, aday adayları anketinizden yararlanarak, etkilenerek geniş görüşlülük oluşturdular”

Ak Parti kazanacak

Vatandaşların başkan profilini çizdiklerini anlatan Mahmut Tüncel  “ Vatandaş artık akrabaya oy vermeyeceğini söylüyor.  İnsanlarımız Başbakanımıza büyük bir sevgi besliyorlar, bu konuda herkes bunu çok açık söylüyor. Kesinlikle kendilerine hizmet edecek çalışkan, dürüst belediye başkanı istiyorlar. Dolayısıyla bu havayla Ak Parti’nin belediye başkan adayları, meclis üyelerinide iyi bir ekip seçeceğine ve bu ekibin de kazanacağına inanıyorum.”

Kime görev verilirse verilsin destek olacağım

Van’ı herkesin görmek ve yaşamak istediği barış, kardeşlik, refah, adalet, huzur, özgürlükler kenti olarak bölgeye, Türkiye’ye ve hatta Dünya’ ya örnek gösterilen yıldız bir şehir haline getirmek istediğini söyleyen Tüncel , “ Hangi arkadaşımız aday olarak ilan edilirse edilsin ben yanında olacağım kendisine her türlü desteği vereceğim. Resmen partimize başvurduğumda bunu ilan ettim ve dedim ki, dört tane resmi başvuru yapan arkadaşımız var. Hangimiz olursak olalım, diğerlerinin yanında olacağız, hepimiz bu şehre hizmet için başvurmuş durumdayız ve bugünde beraberiz yarında beraber olacağız dedim. Geçmişte de taahhütte bulundum, öncelikle Ak Partimizde kim aday olursa olsun samimi olarak yanında olacağım. Şimdiye kadar geliştirdiğim bütün projelerim ile destek vereceğim. Ben başvuruya gittiğim de birçok mimar, mühendis arkadaşım beni yalnız bırakmadılar onlara da teşekkür ediyorum. Bir ekiple Van için büyük projeler hazırladık, bunların bir kısmını paylaştık, bir kısmını ise açıklamadık. Eğer ben değil bir başka arkadaşımız aday gösterilir ise projelerimizi onlarla paylaşacağız. Eğer başka bir partiden bir arkadaşımız kazanırsa isterlerse ona da bu çalışma ve projelerimizi sunacağız. “

Ak Parti rüzgarı esiyor

Van’da seçim sürecinde Ak Parti’ye yönelik çok büyük bir umut rüzgarı estiğini vurgulayan Mahmut Tüncel , “ İnsanlarımız büyükşehrin ve sağlayacağı imkanları hakkında çok büyük bir heyecan duyuyorlar. Bu fırsatın Ak Parti iktidarının gücü ve desteği ile doğru kullanılması gerektiğini düşünüyorlar. Artık insanlar ideolojik düşüncelerini bir tarafa bırakıyorlar. Belediyenin bir hizmet kurumu olduğunu anlatıyorlar.  Seçmen diyor ki benim yaşam kalitemi arttıracak, bana hizmet getirecek, beni insanca yaşamaya itecek koşullar oluşturacak bir belediye ye sahip olmak istiyorum. Bu esen rüzgârın sonucunu alacağımızı düşünüyorum. Bu aşamada bütün sivil toplum örgütlerimiz, hem teşkilatımız, hem basınımız, hem de halkımız çok büyük bir ilgi ve alaka gösterdiler. Artık bundan sonra tabii ki partimizin ve başbakanımızın kararı olacaktır. Ben bu süreçte desteklerinden dolayı, tüm herkese teşekkür ediyorum ve ilimiz için kim en güzel hizmetleri üretecekse, kim sorunları en hızlı bir şekilde çözecekse, kim bu şehri hak ettiği yere getirecekse onun aday gösterilmesini temenni ediyorum. İnşallah şehrimiz bu adaylık sürecinden sonra yapılacak seçimlerde de en iyi belediye başkanını seçecek ve şehri kalkındıracak ve layık olduğu konuma getireceğine inanıyorum..”

 

Bakmadan Geçme