Türk Eğitim-Sen’den Başbakan’ın söylemine tepki

Başbakan Erdoğan'ın “Kız-erkek öğrenci aynı evde kalamaz. Muhafazakâr demokrat yapımıza ters. Talimat verdik, denetim yapılacak” sözlerini değerlendiren Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, “Başbakan, milyonlarca öğrenciyi töhmet altında bıraktı” dedi.

Fazıl ERÜŞ

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, Başbakan’ın danışmanları Başbakan’ı yanlış bilgilendirdiğini  ileri  sürdü.

Başbakan’ın söyleminden  net bir şey anlaşılmadığını ifade eden Yıldız, “ Başbakan zaman zaman buna benzer, toplumu geren konuşmalar yapmaktadır. Başbakan’ın danışmanları Başbakan’ı  yanlış bilgilendiriyorlar ya da yanlış yönlendiriyorlar. Başbakan söyleminde iyi niyetli de olsa Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak milyonlarca öğrenciyi rencide edemez” dedi. 

5 Milyon öğrenci zan altında bırakıldı

Türkiye’de 5 milyona yakın öğrencinin olduğunu söyleyen Yıldız,  “Devlet yurtlarında kalan öğrenci sayısı 450 bin civarındadır. Yani 4,5 milyon öğrencimiz kendi imkanlarıyla barınıyorlar. Birtakım yasa dışı örgütlerin öğrencilerimizi kandırdıklarını ve kendi amaçları için kullandıklarını biliyoruz. Yasa dışı örgütlerin kaynağı üniversiteler ve liselerdir. Bunu kastederek öğrenci evlerinde fuhuş yapılıyor demek çok büyük yanlıştır. Bu hükümet zinayı suç olmaktan çıkardı ve evlenme yaşını aşağıya çekti. Şimdi de böyle bir yasa çıkararak kendisi ile çelişiyor. 5 milyon öğrenciyi zan altında bırakamazsınız. Hücre evi bile olsa bu söylemde bulunamazsınız. Sayın Başbakan aşiret yönetmiyor devlet yönetiyor. Hücre evi ile ilgili bir ihbar alınmışsa o bölgenin kolluk güçleri ve emniyeti bu hücreleri imha etmelidir. Hücre evlerini bahane ederek milyonlarca öğrenciyi rencide edemezsiniz. Bu eğer bir seçim vaadiyse bu defa tutmadı” dedi.

Öğrencilerden özür dilenmelidir

Yıldız, “Ben de oğlumun başka kızlarla, kızımın başka erkeklerle aynı evde yaşamasını istemem. Yüzde 99’unun Müslüman olduğu, gelenek ve görenekleri, kendine has kültürü olan bir ülkede kimse bunu istemez.  Devlet eğer bu tür öğrencileri tespit etmişse dahi bunu kamuoyuna açıklayamaz. Özel hayatın gizlilik ilkesini yok sayamazsınız. Devleti yönetenler toplumu sarsan bu tür söylemlerde bulunamaz. Yaşam tarzına, giyim tarzına karışmayanların bu söylemi çelişki yaratmıştır. Bütün yurtlarda ve evlerde kalan öğrencilerimiz şimdi endişe içerisindedir.  Devleti yöneten erkler benim taraftarım, partilim, çevrem gözüyle vatandaşları bu şekilde yönetemez, toplumu aşağılayacak söylemlerde bulunamaz.  Reşit yaşta olan herkes istediği yerde kalabilir. Başbakan’ın ağzından çıktı. Kim bu ifadeleri Başbakan’a söyletmişse çıkıp 5 Milyon öğrenciden özür dilemelidir.  Asıl olması gereken öğrencilerin genel sorunlarını çözmektir ” dedi.

Bakmadan Geçme