KONTÖRLÜ BESLENMEYLE KİLO VERİYORLAR

Doksanlar isimli dizide “Süheyla” karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Açelya Akkoyun, Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri’nde kadınlarla yaptığı söyleşide kızının doğumunun ardından hızla kilo verdiğini söyledi. Güzel oyuncu, son 2 ayda 8 kilo verdiğini ifade ederek, kalan 7-8 kiloyu da kontörlü beslenme programıyla vereceğini anlattı.

Bahçelievler’deki Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi’nde düzenlenen “Açelya Akkoyun ile Güzellik Sırları” başlıklı söyleşiye katılan oyuncu Açelya Akkoyun, kadınlara formda kalma konusunda tüyolar verdi. Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Medikal Direktörü Servet Terziler ile diyetisyenler Fatma Arslan ile Zeynep Hasoğlu’nun da katıldığı söyleşide konuşan güzel oyuncu, sabahları çok erken kalktığını, ardından güne sporunu yaparak başladığını anlattı. Poşette satılan hiçbir ürünü yemediğini ve ekmek yerine buğday tüketmeye çalıştığını hatırlatan oyuncu Akkoyun, şunları söyledi: “Canım tatlı istediği zaman hurma yiyorum ve inanılmaz şekilde tatlı ihtiyacımı karşılıyor. İdeal kiloma ulaşmak için 7-8 kilo daha vermem gerekiyor.”

2 ayda 8 kilo verdi
Kızının doğumunun ardından hızla kilo verdiğini belirten Açelya Akkoyun, diyetisyen Zeynep Hasoğlu ile birlikte kontörlü beslenme programına başlayacağını kaydetti. Açelya Akkoyun, son 2 ayda doğal ve sağlıklı beslenerek 8 kilo verdiğini anımsatarak, kontörlü beslenme programıyla 7-8 kilo daha vermek istediğini anlattı.
Açelya Akkoyun, dengeli beslenme ve sporun güzellikle bire bir ilişkili bir durum olduğunu ifade ederek, yoğun bir iş hayatının olduğunu, set ortamında zaten sürekli makyaj yapıldığını ve günlük hayatta fondoten ve pudra kullanmadığını söyledi. Açelya Akkoyun sözlerine şöyle devam etti: “Güzellik öncelikle içeriden sağlanmalı. Her gün 2 litreden fazla su içmeye çalışıyorum ve suyun cildime çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Makyaj konusunda çok hassasım. Gece yatmadan önce setten sabaha karşı bile dönsem önce makyajımı temizlerim. Güzel bir cildin temel şartı her şeyden önce cildinizi temiz tutmak.”
Kontörlü beslenme programı
Söyleşide kontörlü beslenme programı hakkında bilgi veren Zeynep Hasoğlu, vücudun ihtiyacı olan gıdaları önceden satın alınan kontörler gibi tespit ederek, kolay kilo verilebileceğini söyledi. Kişinin kilosuna, vücuttaki yağ oranına, metobolizma hızına göre günlük tüketebileceği kontör miktarını belirlediklerini kaydeden Zeynep Hasoğlu, kilo vermek isteyen kişinin bu kontörleri gün içerisinde dengeli bir şekilde kullanması gerektiğini dile getirdi.
Hangi yiyecek kaç kontör
Diyetisyen Zeynep Hasoğlu, kontörlü beslenme programında fast food tarzı yiyeceklerden uzak durulmasını ve yürüyüşü ihmal etmemek gerektiğini anlattı. Zeynep Hasoğlu, bazı yiyeceklerin kontör karşılığını da şöyle açıkladı: “1 köfte 1 kontör, 5 adet hamsi 1 kontör, avuç içi büyüklüğünde tavuk 3 kontür, 3 kaşık pilav-makarna 1 kontör, 1 elma 1 kontör, 1 dilim ekmek 1 kontör.”

Bakmadan Geçme