YYܒNÜN ÇEHRESİ DEĞİŞTİRİLİYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye'nin en güzel kampüslerinden bir tanesine sahip olduklarını ve önümüzdeki yıl projelerin uygulamasıyla beraber Türkiye'nin en güzel kampüsü olacaklarını belirtti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye'nin en güzel kampüslerinden bir tanesine sahip olduklarını ve önümüzdeki yıl projelerin uygulamasıyla beraber Türkiye'nin en güzel kampüsü olacaklarını belirtti. 
23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremleri sonrası en hızlı toparlanan YYÜ, yapılan yeni binaların tamamlanması sonrası çevre düzenlenmesine başladı. İlk olarak kampüs alanını çevreleyen Van Gölü sahil şeridi, yaya yolu ve birçok etkinliğin yapılacağı yeni alanlar oluşturan 6 kilometrelik çevre yolunun ilk etabını başlatan üniversite yönetimi, bunun yanında büyük bir meydan ve parkların bulunduğu diğer projelerin de ihalesine çıkmaya hazırlanıyor. 9 milyon liraya mal olacak 26 metre genişliğindeki çevre yolunun ilk etabında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, deprem sonrası üniversitenin sorunlarını çözmek için hummalı bir çalışma başlattıklarını hatırlattı. Battal, bugün itibariyle üniversite yerleşkesindeki depremde hasar gören yapıların onarımdan geçirildiğini, barınma ile eğitimde kullanılacak yeni yapıların inşa edildiğini ve kısa sürede tüm işlemlerini tamamladıklarını ifade etti. Kampüsün en büyük sorunu olan çevre düzenlemesine bugüne kadar dikkat edilmediğini ve bu nedenle birçok problem yaşandığını kaydeden Battal, "Bugün itibariyle biz artık çevreye doğru yöneldik. Çevre ile ilgili en büyük problemlerimizden bir tanesi mevcut yolumuzun üniversitemizin ihtiyacına cevap vermemesi ve bizim bu yerleşim birimlerimizin merkezinden geçmesiyle beraber ciddi sorunlar oluşturmaya, yayaları rahatsız etmeye başlamıştı. Biz üniversitemizin artık bir çevre yoluna ihtiyacı olduğunu düşündük ve projelerini yaptırdık. Şu anda da gördüğünüz gibi projemizin uygulanması devam ediyor. Bu yolumuz bittiği zaman üniversitemize ayrı bir statü kazandıracak" diye konuştu.
6 kilometrelik yolun içerisinde sadece çevre yolunun olmadığını, yolun kaldırım, aydınlatma ve yeşil alan bölümlerinin de olduğunu belirten Battal, bunların yanında kampüs alanı içerisindeki yolların asfaltlanması ile çevre düzenlemesinin de yapılan ihale kapsamında olduğunu ifade etti.
Çevre yolu projesi haricinde diğer projelerin de hayata geçmesiyle birlikte YYÜ kampüsünün tamamen cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Battal, "Türkiye'nin en güzel kampüslerinden bir tanesine sahip YYÜ, önümüzdeki yıl bu projelerin uygulamasıyla beraber Türkiye'nin en güzel kampüsü olacak. Üniversitemiz son iki yılda yüzde 50 ile 400 arasında büyüme sağladı ve büyümeye de devam ediyor. Ulaştırma Bakanımıza vermek üzere bir rapor hazırladık. Özellikle deniz yolu ulaşımına ilişkin çalışmamızı sayın bakanımıza sunacağız. Biz deniz yolu ulaşımını aktif hale getirdiğimiz zaman, Edremit ilçesi ile kampüsümüz arasında olacak bu ulaşım üniversitemize ayrı bir renk ve güç katacak" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme