AYLARDIR İNTERNET MAHRUMU BİR GAZETE

Van’ın Bahçesaray ilçesinde yayın yapan ve bir süre önce ofisinin yerini değiştiren Bahçesaray Sesi Gazetesi’nin telefon ve internet hattı 4 aydır bir türlü nakledilemezken, Telekom yetkilileri, sıkıntının eleman yetersizliğinden kaynaklandığını açıkladı.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde yayın yapan ve bir süre önce ofisinin yerini değiştiren Bahçesaray Sesi Gazetesi’nin telefon ve internet hattı 4 aydır bir türlü nakledilemezken, Telekom yetkilileri, sıkıntının eleman yetersizliğinden kaynaklandığını açıkladı. 
Bahçesaray ilçesinin tek yerel gazetesi, aylardır telefon ve internetten mahrum bir yayın hayatı sürdürmek zorunda kalıyor. Gazete sahibi Nihat Akarsu, bütün çabalarına rağmen hat naklini başaramadığını, bu durumun günlük işlerinin yanı sıra yayın hayatlarını olumsuz etkilediğini anlattı. Nakillerde Telekom’un yasal bir süre zorunluluğu olduğunu, yaptığı resmi başvuru yanında ilgililerle sürdürdüğü ikili görüşmelere rağmen sorunlarını çözemediklerini anlatan Akarsu “Gazetemizi 2011 yılında kurduk. Şimdiye kadar ilçe merkezindeki mevcut ofisimizde işlerimizi yürütüyor, çok mahrum bir ilçe olmasına rağmen Bahçesaray’dan internetle dünyaya açılarak okuyucularımız için daha kaliteli bir gazete çıkarmak için çaba gösteriyorduk. Gazeteler ve gazeteciler için internet hizmetinin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu herkes bilir. Haberlerini internet üzerinden alıyor, sayfalarımızı düzenliyoruz. Geçtiğimiz temmuz ayında gazetemizin ofisini başka bir yere taşıdık ve doğal olarak da telefon ve internet hattının bu yeni yere nakledilmesi için başvurumu yaptım. Her ay düzenli olarak borcumu ödeyerek aldığım hizmetin karşılığını zamanında verirken Telekom’un da aynı duyarlılıkla bu hizmeti vermesini bekliyordum. Günler geçti ama telefon ve internet hattım nakledilmedi. Bunun üzerine ilgililerle defalarca görüşme yaptım. Yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen hala telefon ve internet hattın nakledilmedi. Telekom’un Bahçesaray’da bir ofisi veya ekibi yok. Hizmet il merkezinden verildiği için sıkıntının eleman yetersizliğinden kaynakladığını söylediler. Bu gerekçenin bizim için hiçbir önemi yok” diye belirtti.

TELEKOM TAŞIMA SUYU İLE BAHÇESARAY'DA DEĞİRMEN DÖNDÜRÜYOR
Yaşanan bu durumun Türkiye’nin en ciddi ve güçlü şirketi olan, milyonlarca insana iletişim hizmeti veren Telekom’a hiç yakışmadığını anlatan Akarsu “Sadece ben değil, Bahçesaray’daki bütün halk Telekom hizmetleri konusunda sıkıntılı. Bildiğim kadarı ile ben nakil sıkıntımla uğraşırken 17 abonenin de aynı konudan muzdarip olduğunu öğrendim. Bütün başvurulan, iş takipleri için abonelerin il merkezine gitme zorunluluğunu var. Mesela, telefon başvurusu, nakil için vatandaş onlarca yıl önceden olduğu gibi saatlerce yok katedip il merkezine gidiyor ve buradaki ofisten işlerini yürütüyor. Bu devirde böyle bir şey olabilir mi? Bahçesayar onbinlerce insanın yaşadığı bir ilçe. Telekom taşıma suyu ile burada değirmen döndürüp hizmet vermeye çalışıyor ve bu da elbette düzenli olmuyor. Buraya il merkezinden gelecek elemanlarla kaliteli teknik hizmeti sürdürmek olur mu. Çağ iletişim çağı ve bunun için değil aylar veya günler, saatler bile çok uzun sayılıyor. Bir gazeteci olarak yaşadığım bu durum karşısında çok üzgün ve kırgınım. Telekom’un sadece benim değil, ilçedeki bütün aboneler için daha süratli ve kaliteli hizmet vermesi gerekir, bunu beklemek hakkımız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme