ADAY ADAYI PROFESÖRE ERCİŞ’TE YOĞUN İLGİ

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Yakup Akgül, AK Parti’nin Türkiye’de yaşayan herkesin partisi olduğunu ve hiçbir zaman ayrıştırma ve ötekileştirmeye müsaade etmediğini söyledi.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Yakup Akgül, AK Parti’nin Türkiye’de yaşayan herkesin partisi olduğunu ve hiçbir zaman ayrıştırma ve ötekileştirmeye müsaade etmediğini söyledi. 
Muradiye ve Çaldıran ziyaretlerinin ardından Erciş ilçesine geçen Prof. Dr. Yakup Akgül, ilk olarak AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partinin ilçe yönetim kurulu üyeleri ve delegelerle birlikte geniş katılımlı bir toplantı yaptı. Toplantıda büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığına niçin talip olduğunu ve aday olması durumunda neler yapacağı konusunda yönetici ve delegeleri bilgilendiren Prof. Dr. Yakup Akgül, “AK Parti, toplumun her kesimindeki insanları kucaklayan bir partidir. Bunu yaparken, özellikle insanlara hizmet götürmeyi bir amaç edindik. Bu nedenle AK Parti’nin büyükşehirde Van halkımıza yeniden hizmet etmesi ve onlar adına proje üretmesi için bütün dava arkadaşlarımızla birlikte bu işe çok sağlıklı bir şekilde sarılmamız gerekir. Bu seçim sırasında asla rehavete kapılmadan toplumun her kesimine AK Parti’nin bu bölgede yapmak istediklerinin anlatılması gerekir. AK Parti, Türkiye’de yaşayan herkesin partisidir. Hiçbir zaman ayrıştırma ve ötekileştirmeye müsaade etmedi. Toplumsal özgüven ve mutlu olmak buradan geçiyor. Herkesin buna çok dikkat etmesi gerekir. Bölgemizde yaşayan insanların buna çok ihtiyacı var. Barış süreci bu duruma çok büyük bir katkı sağladı ve bu sürecin mutlaka devam etmesi gerekir. Kavga ve ayrışma kimseye yarar getirmeyecek” dedi.
AK Parti Erciş Gençlik Kolları Başkanlığı’nı da ziyaret eden Prof. Dr. Yakup Akgül, ardından gazetecilere bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Yakup Akgül, “Gençlik Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle yaptığımız toplantıda gençlerin siyasete atılmış olmalarını çok beğendiğimizi ve genç yaşlarda siyasete karar verici ve belirleyici olmalarının bizi çok mutlu ettiğini belirttim. Gençlerin AK Parti ile birlikte siyasete çok ilgi duyduklarını, daha önce genç insanları siyasete katmakta zorlandıklarına ancak şimdi gençlerin AK Parti saflarında siyaset yapmak için yoğun ilgi gösterdiklerini gördük. Siyaset yaparken bu gençlerin siyaset altyapı ve birikimlerinin çok iyi olduğunu, içinde yaşanılan döneme uygun ve Türkiye’nin gelecekte nereye gitmesi gerektiği ile ilgili geniş fikir sahibi oldukları karşısında şaşırdığımı itiraf etmek isterim. Gençlerle yaptığımız toplantıda, bize görev verildiği takdirde onlar için çok önemli projelerimizi hayata geçireceğimizi, onlar adına kent meclisleri oluşturacağımızı, onlar için sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak adına yatırımlar yapacağımı ve Van’da diğer illere örnek olacak şekilde kavgasız siyaset yapmaları için özel mekanlar yaptıracağımızı söyledim” diye konuştu.
Gençlerin heyecanlarını ve ilgilerini kaybetmemelerini tavsiye ettiğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Yakup Akgül, ardından ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşları da ziyaret ettikten sonra il merkezine döndü.

Bakmadan Geçme