CHP İpekyolu ve Tuşba İlçe Başkanlarını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Cemal Şen parti binasında düzenlediği basın toplantısında İpekyolu ve Tuşba İlçe teşkilatlarının Başkanlarını tanıttı.

Fazıl ERÜŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin birçok üyesinin katıldığı basın toplantısında CHP Van İl Başkanı Cemal Şen gündem ile ilgili değerlendirmeler yaptı. CHP ilk kez Van İli’nin bir İlçesine Kadın  başkan atadı. Şen,  İpekyolu İlçe teşkilatı Başkanlığına İş adamı Hayrullah Irtak ve Tuşba İlçe teşkilatı başkanlığına ise Van doğumlu Ziraat Mühendisi Seda Bora’nın atandığını söyledi.

CHP için kullanılan hakaretleri iade ediyorum

Şen, kendisini Van’ın devrim lideri ilan eden Zahir Kandaşoğlu’nun CHP’ye ağza alınmayacak hakaretler etmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.  Şen, “  Bu zatın CHP’ye değil kendine hakaret ettiğini düşünüyorum. CHP bu ülkenin var olma yok olma olayıdır. Kendini bilmeyen insanların CHP’yi namussuzlukla suçlamak haddi değildir. CHP kimileri için korku yaratmaktadır. Bu seçimde İstanbul başta olmak üzere birçok Büyükşehir’i alacağız. Bu nedenle bir kısım insanların CHP’ye ağza alınmayacak bir dille saldırmaları bunun göstergesidir. CHP için kullanılan tüm hakaretlerin hepsini iade ediyorum. Sözde devrimi yapan kişi günün her saatinde başka bir partide olduğunu vatandaşlarımız çok iyi biliyor” dedi.

İstifalar hakkında detaylı bilgi alamıyoruz

Valilikte yaşanan istifaları basından takip ettiğini belirten Şen, “ Vali Yardımcılarının istifaları hakkında detaylı bilgi alamıyoruz. Bu nedenle şimdiden herhangi bir açıklama yapmak doğru değildir. Valilikten gerekli bilgileri aldıktan sonra açıklama yaparak tavrımızı ortaya koyacağız” dedi.

 İran rejimini nefretle kınıyorum

Geçtiğimiz günlerde 14 Kürt gencin idam edilmesinde imzası olanları ve İran yönetimini nefretle kınadığını belirten Şen, “ Çağdaş bir dünyada yaşamamıza rağmen hala böyle katliamlara şahit oluyoruz.” dedi.

Berlin duvarı örülüyor

Nusaybin ile Rojava arasına Berlin duvarının örüldüğünü söyleyen Şen, “Kendilerini çözüm sürecinin mimarı hesap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Mit Müsteşarı Hakan Fidan’dan oluşan bu anlayış kardeş halklarını birbirinden ayırdığını iddia etti. Bu duvarı Suriye’de yaşayan kardeşlerimiz ile Türkiye’de yaşayan yurttaşlarımız arasında bir engel olarak göremeyiz. Rojava’da yaşayanlar bizim canımız ve yüreğimizin bir parçasıdır” dedi. 

Bakmadan Geçme