Vanspor’a yapılan saldırıya tepki

B. Vanspor,’un geçtiğimiz hafta sonu 1-0 yendiği Yeni Diyarbakırspor maçında saldırıya uğraması Van’da tepkiyle karşılandı.

İlhan Siyahtaş

Van’da üzüntü ve tepkiyle karşılanan, Diyarbakır’da yaşanan saldırı olayıyla ilgili açıklama yapan B. Vanspor Genel Kaptanı Çetin Berge,”  Diyarbakır’da futbola yakışmayan çok üzücü bir olay yaşadık. Takımlar sahaya beraber girdiler, iki takımın beraber tribünlere giderek tam bir dostluk örneği gösterdiler.  Maç gayet güzel geçti. İlk yarıda net bir penaltı pozisyonumuz oldu. Maçın 85. dakikasında Ersoy Yılmaz’ın ceza sahası içerisinde düşürülmesi sonucu orta hakem penaltı düdüğü çaldı. Futbolcumuz Volkan penaltı vuruşunu gole çevirdi. Gol sevincini protokol tribününe gelerek yönetimle kutlayan futbolcumuz yanlış anlaşıldı. Olaylar bu dakikadan sonra patlak verdi ve taraftarlar futbolcularımıza pet şişe, bozuk para, çakmak gibi benzeri şeyleriattılar. Olaylar giderek büyüdü ve güvenlik güçleri önlem almaya başladı. Maç esnasında tansiyon da yükseldi.  Bu dakikadan sonra 4 futbolcumuz sarı kart ile cezalandırıldı. Saldırılar maç sonunda da devam etti. Yaklaşık bir saat boyuncu soyunma odasında rehin kaldık.  Alınan güvenlik önlemleri altında emniyet güçleriyle birlikte stattan ayrılabildik ” dedi.

Yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Çetin Berge, “  Yetmez gibi hafta içinde Diyarbakır basını ve sosyal medyası hem suçlu hem güçlü mantığıyla anlaşılmaz bir biçimde B, Vanspor’a yönelik saldırı başlattı.  Yaşadığımız olaylar çok üzücüdür. Bu tür olaylar masum gösterilemez” diye konuştu.

Bakmadan Geçme