Vanlı kadınlar Antalya'da güç birliği yaptı

Van'dan çeşitli nedenlerle Antalya'ya yerleşen Vanlı kadınlar Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Kadınlar Kolu tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek güç birliği yaptı.

Vansesi-Antalya

Vanlı kadınların Van'ın tanıtımı,  Vanlı öğrencilere ve ihtiyacı olan Vanlı ailelere destek olmak amacıyla güç birliği yapma kararı aldıklarını belirten Antalya Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede farklı, etkinlikler planladıklarını belirterek şunları söyledi: "   Antalya ilimize yerleşen çok sayıda Vanlı aile var. Deprem sonrası bu ailelerin sayısı daha da arttı.  Vanlı aileler arasında iletişimi, dostluğu, yardımlaşmayı güçlendirmek,  Van ilimizin eşsiz tarihi, kültür değerlerini doğru tanıtmak ve eğitim gören öğrencilerimiz ile ihtiyacı olan hemşerilerimize destek olmak üzere bir araya geldik.    Bu amaçla düzenlediğimiz Van kahvaltısına Vanlı kadınlarımız yoğun ilgi gösterdiler.  Hem Van Kahvaltısı yaptık, hem de Van özlemlerimizi dile getirdik. Duygulu, heyecan veren güç birliği oluştu."

Antalya Van arasında güzel bir dostluk var  

 Vanlı kadınların Antalya'da güç birliğinin her alanda devam edeceğini,   Van -Antalya illerinin dostluğu için de çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Serpil Dede, "  Antalya bizim ikinci memleketimizdir.  Antalya Van arasında güzel bir dostluk var.   Vanlılar bunu VANTALYA olarak adlandırıyor.  Van Kültür ve Dayanışıma Vakfı Kadınlar Kolu olarak biz buna ayrı bir önem veriyoruz.    Van'ın ismini duyurmak amacındayız. Antalya'da bulunan Vanlı kadınlar olarak Van'a yakışan anlamlı etkinlik ve projeler gerçekleştireceğiz" dedi. Antalya'da  yaşayan Vanlı kadınların güç birliği kahvaltısına çok sayıda kadın katıldı.

Bakmadan Geçme