EĞİTİM SORUNLARI VAN TSO'DA TARTIŞILDI

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından sekizinci sektör değerlendirme toplantısı yapıldı. Van’da bulunan eğitim kurumları ile bir araya gelen Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, sektör temsilcilerinden sorunları dinledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından sekizinci sektör değerlendirme toplantısı yapıldı. 
Van’da bulunan eğitim kurumları ile bir araya gelen Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, sektör temsilcilerinden sorunları dinledi. Takva, sektörel ayırım yapılmış bütün guruplarla toplantı yaptıklarını belirterek, “Sektör değerlendirme toplantılarını çok önemsiyoruz. Üyelerimizi ve bağlı oldukları sektörleri tanıyoruz. Analizler yapıyoruz. Dile getirilen tüm konular rapor haline getirilecektir. Şimdiye kadar elde ettiğimiz veriler ve tespit ettiğimiz sorunlar ile ilgili yaklaşık 200 den fazla yazışma yaptık. Sorunları ilgili kurumlara bildirdik. Birçok kurumdan olumlu geri dönüşler aldık. Dolayısı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında bulunan üyelerini önemsiyor. Bu konuda Yönetim Kurulumuz, çalışanlarımız, birimlerimiz üyelerimize hizmet için çalışmaktadırlar” dedi.
Takva, üyelere seslendiği konuşmasında, “Sizler odanın sakini değil sahibisiniz” diyerek, “Bizi çalıştırmalısınız. Çalıştırdığınız kadar verim alabilirsiniz. Bunun için bizler üyelerimizin her alanda yönetimimize destek vermenizi istiyoruz. Şimdi sizden aldığımız bu bilgilerle hem sektörü tanımış olduk. Hem de sorunlara çözüm üretmek için birlikte çalışmış olacağız” şeklinde konuştu.
Sektör değerlendirme toplantısına katılan sürücü kursu sahibi Erkan Alpaslan, odaya kayıtlı olduğu günden bu yana ilk kez bir toplantıya davet edildiğini ifade ederek, “Bunun için size ve yönetiminize teşekkür ederim. Bizleri önemsediğiniz için, bir araya getirdiğiniz için şükranlarımı sunarım. Bugün itibari ile mevcut sorunlarımızın bir araya gelerek çözüleceğine olan inancım arttı” dedi
Özellikle özel dersanelerin ve sürücü kurslarının sorunlarının dile getirildiği toplantıda, kurumlar arası diyalog sağlanması ve gerekli girişimlerin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından dile getirilmesi kararı alındı. Van TSO’ya bağlı Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Direktörü Olcay Barlas, ABİGEM’in yaptığı çalışmalar ve sektör ile ilgili bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Van TSO Başkanı Necdet Takva, yoğun katılımın sağlandığı toplantıda tüm katılımcılara söz vererek, sektörün genel analizini yaptı.

Bakmadan Geçme