Mahmut Tüncel Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı

Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarından Mahmut Tüncel Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu Ak Parti İl Başkanlığı’na yaptı.

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Mahmut Tüncel yasal başvurusunu Ak Parti İl Başkanlığı’na kalabalık bir heyet desteğinde gerçekleştirildi. Tüncel, 7 bin yıllık tarihiyle medeniyetlere beşiklik yapmış Van’ın  bir evladı olarak büyük sorumluluk gerektiren Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu, bu görevin ağırlığının yeni büyük şehir yasası ile daha da çok arttığını söyledi. Mahmut Tüncel “Van ilimiz büyükşehir olmakla tarihi bir fırsat yakalamıştır. Bu tarihi fırsatı; genci, yaşlısı, kadını, erkeği, şehirlisi ve köylüsüyle, devlet kurumları, iş dünyası, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile yani Kürt, Türk ve Arap bir bütün olarak kardeşlik içerisinde insan ve hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışıyla değerlendirerek ilimizi Türkiye’nin ve Dünya’nın yıldız ve marka bir şehri haline getirebiliriz” dedi.  

Büyükşehir Belediye Başkanlığı, büyük kamu yöneticiliği deneyimi, Mali ve İnsan kaynakları yönetiminde tecrübe ve projecilik alanında nitelik gerektirdiğine işaret eden Tuncel şunları söyledi:  “ Gerek ülkemde gerekse uluslararası alanda edindiğim deneyim ve tecrübelerimi Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şeffaf, dürüst, adil, eşitlikçi ve nitelikli bir hizmete dönüştüreceğime inanıyorum. Büyük Projelere imza atmış Genel Müdür ve etkin bir Bürokrat olarak şehrimize ve halkımıza hizmete hazırım. Halka hizmetin Hakka hizmet olduğu ilkesinden yola çıkarak bu niyetime ülkemiz ve insanlığın  barış, özgürlük, refah ve huzuru için ömrünü adamış Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da bu misyon ile bizi görevlendirirse Van’ın beklediği o büyük değişim ve dönüşümü sağlayacağım. Başvurumun  şahsım, partim ve de ilimiz için hayırlı olmasını cenab-ı Hak’tan niyaz  ediyorum “  .

Bakmadan Geçme