SAYAN İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Van'ın Edremit ilçesinde yaşayan vatandaşlar, mevcut belediye başkanı Abdulkerim Sayan'ın yeniden aday gösterilmesi için imza kampanyası başlattı.

Van'ın Edremit ilçesinde yaşayan vatandaşlar, mevcut belediye başkanı Abdulkerim Sayan'ın yeniden aday gösterilmesi için imza kampanyası başlattı. 
Mart 2009'da yapılan seçimlere Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) seçimi kazandıktan sonra ilçenin daha güzel ve yaşanabilir bir hale bürünmesi için çalışan Edremit Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan, 4 yılda yaptığı çalışmalarla ilçe halkının takdirini kazandı. Van'ın büyükşehir olmasının ardından kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Edremit ilçesinin de merkez belediye olarak seçimlere katılması, Edremitlilerde farklı bir heyecana neden oldu. Özellikle 2011 yılında meydana gelen depremden sonra Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan afet konutlarının büyük bir bölümünün ilçe sınırları içinde inşa edilmesi ve nüfusunun artması, belediyenin önemini de bir kez daha gözler önüne serdi. İlçenin, son yıllarda yapılan hizmetlerle köy görünümünden kurtularak şehirleşme yolunda büyük adımlar atması, vatandaşları da umutlandırdı. Mevcut Belediye Başkanı Sayan'ın yaptığı hizmetlerden memnun olan Edremitliler de Sayan'ın, partisinden yeniden aday gösterilmesi için imza kampanyası başlattı. Yaklaşık 2 haftalık sürede toplanan 2 bin 500 imzayı BDP Edremit İlçe Başkanlığı ile Van İl Başkanlığına teslim eden vatandaşlar, 4 yıldan bu yana hizmette sınır tanımayan Belediye Başkanı Sayan'ın yeniden aday gösterilmesi halinde kendisine tam destek vereceklerini açıkladı.

Bakmadan Geçme