Flamingolar festivale hazır

“Doğunun Kanatları, Van Erçek Flamingo Festivali’nin dördüncüsü 3 kasım Pazar günü Erçek, Karagündüz köyünde gerçekleştirilecek. Festival etkinlikleri çerçevesinde halk Müziğinin güçlü ve sevilen sesi Sevcen Orhan, söz yazarı, ünlü pop sanatçısı Murat Başaran 3 Kasım Pazar günü Beşyol Ferit Melen Meydan’ında halka açık konser verecek.

 Cengiz Siyahtaş

Van Valiliği, Van Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Orman ve Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van Doğa Gözlemcileri Derneği, , Erçek Belediyesi ve Karagündüz Köyü Muhtarlığının tarafından ortaklaşa düzenlenen Erçek Gölü 4. Flamingo Festivali 3 Kasım 2013 pazar günü saat 09.00’da Erçek, Karagündüz ve Van şehir merkezinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek.

Festival çerçevesinde  3 Kasım Pazar  günü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Konferans Salonunda saat 10.00 da sergi ve sunum yapılacak. Aynı gün halk Müziğinin sevilen güçlü sesi Sevcen Orhan,   söz yazarı ünlü pop sanatçısı Murat Başaran 3 Kasım Pazar günü sat 13.00 da Beşyol Ferit Melen Meydan’ında halka açık  bir konser verecek. Van'ın tanıtımını da amaçlayan doğa temalı festival kapsamında kuş gözlemi, doğa yürüyüşü, fotoğraf sergisi ve uçurtma şenliği yapılacak. Festivale katılan vatandaşlar,  doğaseverler,  fotoğraf tutkunları flamingoları Erçek gölü sazlıklarından izleyebilecek.

Van'a 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve Van Gölü havzasının önemli göllerinden biri olan Erçek gölü her yıl binlerce kuşa ev sahipliği yapıyor. Özelikle İran üzerinden gelen flamingoların önemli konaklama alanlarından biri olan Erçek gölü sazlıkları, bu yıl 4. 'sü düzenlenecek 'Doğunun Kanatları Van Erçek Gölü Flamingo Festivali' alanı oluyor

Her yıl şubat ayının ikinci haftasından itibaren Kuzey Afrika'dan Van'a gelen flamingolar, Van havzasında 1 hafta kaldıktan sonra kuluçka için İran'ın Urumiye kentine göç ediyor.  Temmuz ayı sonu itibariyle yeniden Van bölgesine gelen kuşlar havaların soğumasıyla tekrar göç ediyor.  

 

Bakmadan Geçme