Van Vali'sini Seçsin

Bazı Sivil Toplum Kuruluşları ortak basın açıklaması yaparak Van halkının kendi Vali'sini seçmesi için referandum yapılmasını istediler.

Fazıl ERÜŞ

Van'da bazı Sivil Toplum Kuruluşları  (STK) Feqiye Teyran Park'ında ortak basın açıklaması yaparak Van halkının kendi Vali'sini seçmesi için referandum yapılmasını istediler. Yapılan basın açıklamasını STK'lar adına  İnsan-Der Van Şube Başkanı Abdurrahim Orhan yaptı.

İlimizde yaşanan iki büyük depremin yaraları sarılırken, bazı alanlarda ciddi sorun lar yaşanmaya devam ettiğini ileri süren İnsan-Der Van Şube Başkanı Abdurrahim Orhan " Deprem konutlarının yapımı ve resmi kurumların yeniden inşası gibi büyük inşaat yapımı işlerinin TOKİ tarafından yapılmasının Van ekonomisine vurduğu ağır darbe, yıkılan okullar ile resmi kurumların yerine yenilerinin yapılmasında ağır hareket edilmesi sonucu, başta eğitim ve sağlık alanında yaşanan hizmet alma sorunu, imar planının netleşmemesi sebebiyle yaşanan durgunluk ve belirsizlik ile vergi, SGK, elektrik ve su borçlarının hiçbirinin af edilmemesinin oluşturduğu yük ilk akla gelen sorunlardır" dedi.

Neden davet edilmedik?

Orhan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a geldiği bu hafta sonunda, STK temsilcilerinin ağırlandığı akşam yemeğine de Van'da faaliyet gösteren bazı STK'lar ayrımcılığa tabi tutulup davet edilmemişlerdir. Neden bazı STK'lar davet edilirken bazıları davet edilmemiştir" dedi

Halk valiyi seçsin

Orhan, "Eğer halk kendi Valisi'ni seçerse yöneticiler halka karşı daha sorumlu ve duyarlı olacaktır. Halk seçtiği yöneticisine hesap sorabilecek ve gerektiğinde görevden alıp başka bir yönetici seçebilecektir. Bizler, bir referandumla Van halkına sorulması halinde kendi valisini kendisinin seçmesi yönünde karar vereceğine inanıyoruz" iddiasına yer verdi.

 

Bakmadan Geçme