RESİM SERGİSİ İLGİ GÖRMEDİ

Van’da Ressam Ali Akdemir tarafından açılan sergi, ilgi görmedi. Kitapçı Kız Kafe’de düzenlenen ve Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu tarafından açılışı yapılan resim sergisine vatandaşlar ilgi göstermedi.

Van’da Ressam Ali Akdemir tarafından açılan sergi, ilgi görmedi. 
Kitapçı Kız Kafe’de düzenlenen ve Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu tarafından açılışı yapılan resim sergisine vatandaşlar ilgi göstermedi. Açılış sonrasında bir açıklama yapan Ressam Ali Akdemir, ilde sanat adına bir şeyler yapabilmek için böyle bir sergi düzenlendiğini belirtti. Akdemir, “Van’ı sanata sevdirme, sanata özendirme ve gençlerle buluşma amacımız vardı. Bu nedenle böyle bir çalışmanın içerisinde olduk” dedi.
Yaklaşık iki yıldır Van’da sanat adına çalışmalar üretmeye çalıştığının altını çizen Akdemir, “Dünya Barış Günü’nü baz alarak 1- 7 Eylül tarihlerinde ilde bir resim çalıştayı yaptık. Gerek resim çalıştayı, gerekse diğer sanatsal çalışmalar sürecinde Van halkıyla buluştuğumuza ve sanatsal alanda başarılı olduğumuza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Van halkının sanata ilgisinin olmadığını vurgulayan Akdemir, “Sergimize beklenen ilgi olmadı. Daha çok ilginin olacağını bekliyorduk. Ama bugün beklediğimiz katılım gerçekleşmedi. Fakat, Van halkına sanatı yavaş yavaş sevdireceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Hava muhalefeti nedeniyle kapalı bir mekanda sergi düzenlemek zorunda kaldıklarını da sözlerine ekleyen Akdemir, 40 resmin bulunduğu serginin 6 gün boyunca halka açık olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme