CUMHURİYET HEYECANI

Fedakârlık, gayret birlik beraberlik içinde kurulan, gelişmesi, kalkınması, istikrar ve refahıyla bölgede örnek dünyada saygın bir ülke konumuna ulaşan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yılı bugün tüm yurtta olduğu gibi, deprem sonrası yeniden şekillenen, büyükşehir olmasıyla birlikte yeni bir atılıma hazırlanan Van’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Berk İLHAN

Fedakârlık, gayret birlik beraberlik içinde kurulan, gelişmesi, kalkınması, istikrar ve refahıyla bölgede örnek dünyada saygın bir ülke konumuna ulaşan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90.  yılı bugün tüm yurtta olduğu gibi, deprem sonrası yeniden şekillenen, büyükşehir olmasıyla birlikte yeni bir atılıma hazırlanan Van’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Cumhuriyet Bayramı törenleri dün Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma ve saygı duruşuyla başladı. Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirilecek tören geçişi kutlamalar çerçevesinde bugün Garnizon Komutanlığı Askeri Bandosu tarafından tören alanında halka mini bir konser verilecek. Cumhuriyetin 90.  kuruluş yılı nedeniyle Vali Aydın Nezih Doğan tarafından bayram tebriklerinin kabulü bugün saat 09.00 da Özel İdare A Kampsu’nda yapılacak.  Valilik tarafından bu Gece Van Elit World Oteli’nde Cumhuriyet Balosu Verilecek.

           VALİ DOĞAN BAYRAM MESAJI YAYINLADI

            Vali Aydın Nezih Doğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, Cumhuriyeti’nin 90’ıncı kuruluş yıldönümünü kutladı.

Vali Doğan yayınladığı mesajında, “Bugün Cumhuriyetimizin 90 ncı şeref yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Büyük Atatürk’ün sözleriyle “ebediyete akan her on senede, bu büyük Millet Bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle huzur ve refah içinde…” kutlamanın bahtiyarlığı içindeyiz. Bu sözlerin bizlere önemli bir sorumluluk yüklediğinin farkındayız. Bu sözlerle bizden, geleceğe doğru akan her 10 yıl Ülkemizi; gerek ekonomik, gerek sosyal ve gerekse uluslararası alanda daha ileri bir noktaya taşımak için elbette daha çok çalışmamız istenmektedir. Nitekim biz de Cumhuriyetin 80 nci şeref yılına göre ekonomimizi büyüttük, demokratik standartlarımızı Avrupa Birliği standartları seviyesine çıkarttık. Bir sonraki 10 yıl için ise gözümüz daha yüksek hedeflere bakıyor; gönlümüz bu iman ile çarpıyor; aklımız ve bedenimiz bu vizyon için çalışıyor. Bu ülkeyi 10 yıl sonra hem ekonomide dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri yapacağız hem de farklılıklarını gücü sayan, demokrasisi ile dünyaya örnek olan bir yeni anlayışa evrileceğiz.” dedi.

Vali Doğan sözlerine şöyle devam etti: “ Şüphesiz bir bütün olarak Ülkemizin bu çabasına Van güçlü bir destek verecektir. Van düne göre geleceğine daha umutlu bakmaktadır. Çözüm sürecinin sıcak ikliminde kardeşliğimizi ve huzur algımızı daha da pekiştireceğiz. Güzel Van’ımızı daha da güzel yapacağız. Bunu merkeziyle, ilçeleriyle, mahalleleriyle, köyleriyle hissedeceğiz. Umutlu geleceğimizi öğrencisiyle, akademisyeniyle, işçisiyle, memuruyla, esnafıyla, tüccarıyla, çiftçiyle, sanayicisiyle ve kamu sektörüyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, velhasıl cumhuruyla birlikte inşa edeceğiz. Gelin birlikte daha müreffeh Van için omuz omuza verelim; Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin nimetlerinden yaralanarak, daha güçlü bir Van için gönül birliği yapalım. Eşsiz kahramanlıklarla dolu Milli Mücadelemizin ardından, bu gurur günümüzü hazırlayan, dünyanın en zor coğrafyasında, bağımsız bir devlet kuran, Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere; kahraman şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet ve şükranımı sunuyorum. Bu düşüncelerle Vanlı bütün hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum.”

Bakmadan Geçme