EL BİRLİĞİ İLE BİR ŞEYLERİN YAPILMASI GEREKİR

Van'da 23 Ekim 2011’de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, felaketin ikinci yıl dönümünde mezarları başında anıldı.

Van'da 23 Ekim 2011’de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, felaketin ikinci yıl dönümünde mezarları başında anıldı.
Hayatını kaybeden 644 depremzede için sabah saatlerinde fidan dikimiyle başlayan programlar, Uluslararası Deprem Sempozyumu'yla devam etti. Etkinlikler kapsamında, Van AFAD Müdürlüğünde depremin meydana geldiği saat 13.41’de, hayatını kaybeden depremzedeler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve kurum müdürlerinin de katıldığı törende daha sonra depremi yansıtan karelerin bulunduğu fotoğraf sergisi gezildi.
Daha sonra depremde hayatını kaybeden Nuran Kahraman ve iki çocuğunun bulunduğu Akköprü Mezarlığı ziyaret edildi. Depremzedelerin kabri başında Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın öncülüğünde duaların okunmasının ardından bir açıklama yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, ilde art arda meydana gelen iki büyük depremde 644 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. 
Depremzedelerin her biri için ayrı ayrı üzüldüklerini belirten Doğan, “Ama yurt dışından gelip bize destek vermeye çalışan, acımızı paylaşmaya çalışan insanlar da vardı, onların da toprakları bol olsun. Tabii bunlar acı günler. Hayatın normalleşmesi için el birliğiyle bir şeyler yapılması gerekiyor. Devletimiz bu noktada üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdi. 17 bin 480 adet konutu hak sahiplerine teslim etti. Yine köylerimizde EYY modeli ile vatandaşların sıkıntıları giderildi ancak afette sadece konutlar değil, iş yerleri, hayvan barınakları da zarar gördü. Onlarla ilgili yardımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Bugün bunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Van ilinde afetten zarar gören her bir dersliğe üç derslik ilave edilmiştir. Bu dersliklerin bir bölümü devlet imkanlarıyla bir bölümü de hayırsever vatandaşlar tarafından yapılmıştır. Çok sayıda öğrenci yurdu ile öğretmen lojmanları yapılmıştır. Bunun yanında spor salonları, yüzme merkezleri ve öğretmen evleri yapılmıştır. Bunlar devletin ve hayırsever vatandaşların destekleriyle yapıldı” dedi.
Anma törenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme