YAVUZ KUŞAN’DAN YILDÖNÜMÜ AÇIKLAMASI

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “75 milyon Vanlı kardeşimiz olduğunu öğrendik” dedi.

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “75 milyon Vanlı kardeşimiz olduğunu öğrendik” dedi. 
Van depreminin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Yavuz Kuşan, Van’ın bundan iki yıl önce art arda iki sarsıcı deprem yaşadığını hatırlattı. Kuşan, “Deprem felaketlerinin ilki 23 Ekim depremi. Oluşturduğu tahribat ve yıkıcı etkiyle Van’ımızın güzel ilçesi Erciş’te can ve mal kayıplarına yol açtı. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken, binlerce ev ve işyeri hasar gördü. Enkazların altında sadece bedenler değil, umutlar, hayaller, yarına ait ne kadar rüya varsa kaldı. İnsanlar 20 saniyede adeta küçük bir kıyamet yaşadı, en sevdiklerini, canlarını, yakınlarını kaybetmenin acısı yürek dağladı. Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Van halkına sabırlar diliyorum, milletimizin bir kez daha başı sağ olsun diyorum.
Bu elim manzara bizler için birer imtihan vesilesi olurken, deprem kuşağında yer alan Türkiye ve ilimiz özelinde de çok önemli bir uyarı oldu. Özellikle depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi ve deprem gerçeğinin ülkemizin kader anlarından biri olduğunu öğrenmiş ve hatırlamış olduk. Bununla beraber, deprem felaketi daha önce bu tip tecrübeleri acı bedellerle ödeyen Türkiye açısından da farklı bir sınav niteliği taşıyordu. Ancak, Gölcük ve buna benzer deprem felaketlerinde deprem sonrası müdahalede sınıfta kalan ülke artık tarihe karışmıştı.
Depremin üzerinden birkaç saat geçmesine ve hasta olmasına rağmen kabine üyeleriyle Van’a gelen dünya lideri Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bizleri yalnız bırakmadı. Deprem yerinde incelemeler yaparak yetkililerden bilgi alan ve gereken ne varsa yapılması talimatı veren büyük ustamızın başlattığı seferberliğe güzel vatanımızın her tarafından destek yağdı. 75 milyon Vanlı kardeşimiz olduğunu öğrendik. Kalktık, toparlandık, enkazlar altından umutlar yeşerttik, destanlar yazdık, yeniden hayata dönüş öykülerinin aktörleri olduk. Edirne’den, Sinop’tan, Hatay’dan, Hakkâri’den akın ederek gelen sevgi elleri, yardımlaşma ve kardeşlik duygusu taşıyan gönül insanlarıyla Van, hayata yeniden merhaba dedi. Küllerinden yeniden doğan şehrimize hükümetimiz tarafından tarihte eşi benzeri görülmemiş hizmetler yapıldı. Milletvekillerimiz kah çadırlarda kaldı, kah konteynır kentlerde sabahladı, köy köy, mahalle mahalle gezerek depremzede vatandaşın derdine derman oldu. TOKİ konutlarıyla, yerleşim alanları, yaşam merkezleri, eğitim yuvalarıyla adeta yeni kentler kuruldu. TOKİ konutları hak sahibi vatandaşlara bir yıl gibi kısa bir sürede verilirken, dünyaya adeta afetlere müdahale dersi veriliyordu.
Van’da yıkılan veya hasar gören eğitim yuvaları, derslikler hayırseverlerimizin ve devletimizin destekleriyle yeniden inşa edildi ve sayıları deprem öncesinin 3 katına çıkarıldı. Üniversitemiz, yeni eklenen yurtlarla beraber yurt kapasitesi açısından ülkenin en büyük üniversiteleriyle yarışmaya başladı. KOSGEB kredileriyle esnafımız can suyuna kavuşurken, teşvik ve desteklerle şehrin çöken ekonomisi ayağa kalktı. Sağlık alanında yapılan önemli çalışmalarla deprem sürecinde bu alanda aksaklıklar nerdeyse yok denilecek düzeye getirildi.
Sayılamayacak kadar fazla olan bu yerinde müdahalelerle Van, adeta yeniden kurulurken, bu çalışmaların mimarı olan kıymetli Başbakanımızın Van’a olan ilgi ve sevgisi devam etti. Kabine üyelerinin tamamı Van’da en az bir hafta kalarak Van’da adeta üs kurdu. Hükümetin çalışmalarını yakından takip etti, Van halkının yanından bir kez olsun ayrılmadı. Sayın Başbakanımız, Van’a yaptığı ziyaretlerde müjdelerle geldi, açılışlar yaptı, Van halkına el uzattı, gönüller fethetti.
Depremin ikinci yıl dönümünde başta kadirşinas, vefakâr ve güzel Anadolu insanlarımız olmak üzere, Sayın Başbakanımız liderliğindeki AK Parti hükümetimize, partimizin dört değerli milletvekiline, Bursa iline atanan değerli Van eski valimize, kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitemizin çalışkan ve vefalı amirlerine, parti teşkilatımızdaki kardeşlerimize, deprem bölgesinde çalışan perde arkası kahramanlarına, doktorlarımıza, öğretmenlerimize, gönüllü gençlerimize, sivil toplum kuruluşlarına, taraftar gruplarına, yardım organizasyonlarına, depremzede olmalarına rağmen yağmur çamur demeyip hemşehrilerine hizmet veren İş-Kur işçilerine varıncaya kadar bu halkayı tamamlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hizmetlerinizin karşılığını misliyle versin diyorum, deprem felaketinde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anarak, Van halkına ve aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun diyorum” dedi.

Bakmadan Geçme