VAN VE İRAN ARASINDA BOKS TURNUVASI

İran İslam Cumhuriyeti Batı Azerbaycan Eyaleti'nde düzenlenen boks turnuvasında Vanlı boksörler kendi kilolarında dereceye girerek takım halinde üçüncü oldular.

İran İslam Cumhuriyeti Batı Azerbaycan Eyaleti'nde düzenlenen boks turnuvasında Vanlı boksörler kendi kilolarında dereceye girerek takım halinde ise üçüncü oldular. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, turnuvanın yapılacağı salonda başlama töreninde İranlı yetkililere Türk Bayrağı hediye etti. 8 boksörle, İran’da yapılan turnuvaya katılan Van ekibinden 7 boksör kendi kilolarında derece elde etti. İranlı boksörlerle karşılaşan temsilcilerimiz Remzi Uyar 60 kiloda birinci olurken, Elfaat Uyar 48 kiloda ikinci, Tugay Öner 49 kiloda ikinci ,Zafer Elasan 91 kiloda ikinci, Fetullah Uyar 69 kiloda üçüncü, M. Raşit Darğın 81 kiloda üçüncü, Yunus Duman ise 52 kiloda üçüncü oldu. Bu derecelerle takım sıralaması halinde Van Boks Takımı üçüncü oldu.
Turnuva ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, İran yetkilileri tarafından iyi karşılandıklarını ve turnuvanın da genel anlamda iyi geçtiğini söyledi. Buna benzer turnuvaları Van’da da düzenlemek istediklerini belirten Sinir, “8 boksörümüz ve boks antrenörümüz ile İran’a gittik. Bu güzel ortamda sporcularımızın yanında olmak istedim. Boksörlerimiz ringe çıkarak ellerinden geleni yaptı. Sadece bir boksörümüz derece elde edemedi. Onun dışında diğer boksörlerimiz kendi kilolarında derece elde ettiler. Bu tür turnuvaların sporcularımızın kondisyon ve maç deneyimlerinin artmasında büyük önem taşıyor. Bu tür turnuvaları Van’da da düzenleyerek süreklilik haline getirmek istiyoruz” dedi.

Turnuvaya ve Van ekibine ilginin yoğun olduğunu söyleyen Boks Antrenörü Ayhan Öz ise, bu müsabakaların olmasının sporcular için büyük önem taşıdığını belirtti. Türkiye ve Van’ın adını duyurmanın kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Öz, “Öncelikle bize eşlik eden İl Müdürümüz Aslan Sinir’e çok teşekkür ediyorum. Sporcularımız açısından büyük bir moral oldu. Turnuvada müthiş bir atmosfer vardı. Burada bizleri destekleyen bütün katılımcı ve seyircilere teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme