KURA ÇEKİMİ TAMAMLANDI

Anadolu Öğretmen Lisesi kapalı spor salonunda kiracılar için 125 asıl ve 125 yedek kura çekimi daha gerçekleştirildi. Böylece 500 afet konutunun kiracı konumundaki vatandaşlara dağıtımı tamamlandı.

Rıdvan CAN                                                        

Van’da meydana gelen depremlerde evleri yıkılan hak sahibi afetzede vatandaşlar için TOKİ tarafından yapılan afet konutlarından arta akalan 500 konutun kiracı konumundaki vatandaşlara dağıtımı çekilen kura ile tamamlandı.

12 bin 361 müracaat arasında AFAD yetkilileri tarafından yapılan inceleme ve araştırma neticesinde valilik genelgesinde belirtilen şartları taşımadıkları tespit edilen 125 kişinin konut hakkı  iptal edilmiş, bunların yerine mayıs ayı itibariyle konut için müracaatı bulunan kiracılar arasında dün Anadolu Öğretmen Lisesi kapalı spor salonunda 125  asıl ve 125 de yedek kura çekimi yapıldı.

Gerçekleştirilen kura çekimiyle kiracılar için ayrılan 500 konutun sahipleri belirlenmiş oldu.  Kura çekimi sonucu konut sahibi olma hakkı kazanan 125 asil ve 125 yedek kiracı için alan araştırması yapılacak.   Araştırma sonucunda şartları uymayan kiracıların konutları geri alınarak yerine daha önce müracaatı bulunanlar arasında yeni kur çekilecek.   

Bakmadan Geçme