ERCİŞ'TE TEMEL ATMA TÖRENİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Çaldıran Belediyesi tarafından yapımına başlanan taziye evi inşaatının temel atma törenine katıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Çaldıran Belediyesi tarafından yapımına başlanan taziye evi inşaatının temel atma törenine katıldı. 
Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ile birlikte Çaldıran ilçesine gelen Çiftçi, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Ak Parti Çaldıran ilçe Başkanı Fevzi Akbalık, partililer, muhtarlar ve kalabalık halk topluluğu tarafından karşılandı. Çaldıran Ak Parti ilçe binasında partililerle bir araya gelen Çiftçi ve beraberindekiler, buradan taziye ziyaretinde bulunmak üzere Soğuksu köyüne geçti. Taziye ziyaretinin ardından Umuttepe köyüne geçen Fatih Çiftçi ve beraberindekiler Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım'ın ses getiren 'Her Köye Bir Taziye Evi' projesinin ikinci etap çalışmalarından Umuttepe köyü Taziye Evi'nin temel atma törenine katıldı. Geçen sene uygulamaya konulan proje kapsamında bu güne kadar 6'sı merkez ve 17 tanesi köylerde olmak üzere ilk etapta toplam 23 taziye evi yapıldı. İkinci etap çalışmalarında ise 24 taziye evinin yapımına başlandığı belirtildi.
Temel atma töreninde konuşan Van Milletvekili Çiftçi, Ak Partili belediyelerin hizmet anlayışının tüm belediyelerce örnek alınması gerektiğini vurgularken, Çaldıran belediye başkanından övgü dolu sözlerle bahsetti. Çiftçi'' Şöyle bir geriye dönüp ilçelerin geçmişine baktığımızda Ak Partili belediyelerin ne denli bir azim ve kararlılıkla çalıştıklarını görmekteyiz. Çaldıran bunun en bariz örneğidir. Sayın Ferman Yıldırım seçilmeden önce bu ilçenin hali içler acısıydı. Bu gün çevre ilçelere adeta hizmet dersi veren Yıldırım yönetimi yaptığı çalışmalarla adeta köy görünümünde olan Çaldıran'ı modern bir ilçeye dönüştürdü. Bu gün, önemli hizmetlerinden biri olan taziye evlerinin ikinci etap inşaatlarının temel atma töreni için burada bulunmaktayız. Bu hizmet sevdalısı arkadaşımıza sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. 24 adet taziye evinin tüm köylü vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum''dedi.
Çiftçi'den sonra söz alan Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ise, “Büyük Şehir Yasası'yla birlikte Çaldıran'a bağlanan ve mahalle statüsüne kavuşan köylerimize ilçe merkezinde yaptığımız hizmetin aynısını götüreceğiz. Önümüzdeki dönem altyapı, kanalizasyon, içme suyu, yol gibi temel hizmet çalışmalarına başlayacağız. Amacımız ilçe merkezindeki ekonomik canlılık ve ticaret potansiyelini köylere de yansıtmak. Yasadan önce de köylerimizin her sıkıntısına çare olmaya çalıştık. Köy içi stabilize yol yapımı, dere yataklarının ıslahı, büz ve boru döşeme, cami ve okulların çevre düzenlemeleri yapımı gibi çalışmalar hemen hemen bütün köylerimizde yapıldı. Tabi bütçe imkanlarını zorlayarak bu çalışmaları yaptık. Önümüzdeki dönem Özel İdare'nin elinde bulunan imkanların hepsi Belediyelere devredilecek, bu imkanları kullanarak daha büyük işler başaracağız” dedi.
Temel atma töreninden sonra ilçe merkezine dönen Çiftçi ve beraberindekiler Belediye Başkanı Yıldırım'ın evinde çay içtikten sonra ilçeden ayrıldı.

Bakmadan Geçme