Kayatürk'den Konteyner Kent Ziyaretleri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, beraberindeki bir heyetle Anadolu ve Tahirpaşa Konteyner kentlerini ziyaret etti.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, beraberindeki Mazlum-Der Van Şubesi Başkanı Yakup Aslan, Memur-Sen Van İl Şubesi Başkanı Süleyman Şakar, AK Parti Van İl Başkan Yardımcıları Abdulahat Arvas, Ahmet Erdoğan, yönetim kurulu üyeleri İsmet Biner, Abdullah Arvas ile birlikte Van’daki Anadolu ve Tahirpaşa Konteynır kentlerini ziyaret etti.

Milletvekili Kayatürk, konteynır kentleri ziyaret etmesiyle bir araya gelen aileler, gündemde olan sıkıntı ve taleplerini yineleyerek milletvekilinden yardım isterken Kayatürk ise, aileleri dinleyerek depremden sonraki süreçten bugüne kimsenin yalnız bırakılmadığı gibi buradaki ailelerin de yalnız bırakılmadığını ancak şartlar doğrultusunda herkesin makul noktada doğru olanı yapması gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti. “Eğer ben size ev verilmesi konusunda en ufak bir ışık görseydim inanın bu işin peşini sonuna kadar bırakmazdım. Ama ben biliyorum ki, bunun olasılığı görünmüyor. Tabi ki devlet mağdura el uzatmakla mükelleftir. Buradaki mağduriyetlere el uzatacak, çözüm bulacak iki icracı kurum vardır. Bunlardan birisi Valilik, diğeri ise belediyedir. Ben Valiliğin sunduğu kira yardımı önerisini kabul etmenizi tavsiye ederim. Bana göre doğrusunu yaparsınız. Bunun dışında belediye başkanı ile görüşüp, kiralayacağınız evlere ev eşyası konusunda destekte bulunmasını önereceğim. Burada senin benim değil hepimizin sorumluluğu var. Bu nedenle sosyal sorumluluğun gereği herkes elinden geleni yapmalıdır. Ama olmayacak şeyler konusunda da direnmenin bir anlamı yoktur. Nihayet Van’da binlerce aile ev istiyor. Sizlerin durumundan geride kalmayan veya daha daha zor durumda olanlar ailelerimiz var. Bu sebeple yine de sizler için imkanların en iyisinin yapılmaya çalışıldığını biliyorum. İl Başkanımız Abdullah bey de kaç defa sizlerle bir araya gelerek, çözüm peşinde koştu, keza bizler de aynı şekilde sizler için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Umarım sizlerde yardım edene yardımcı olur ve bu işi nihayete erdirirsiniz. Ben dediğim gibi gerek Vali beyle, gerekse de başkan beyle konuyu görüşüp, gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. Bu arada elektrik ve sağlık ekibi noktasında gerekenlerin yapılması için ayrıca yetkililerle konuyu görüşeceğim” dedi.

Bakmadan Geçme